Videos från Skellefteå

Det är soluppgången mitt i natten och äventyret som tar vid där vägen tar slut. Det är leendena som värmer – inifrån och ut. Och det är flätan i skägget och chokladen på kudden. Det är fjärilarna i magen och hjärtat som slår i takt med bastrumman från stora scenen. Det är vinden i håret vid det yttersta skäret. Där hav möter himmel. Det är dagens första solstrålar och det är dagens sista. Och det är allt däremellan.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/forge/visitskelleftea.se/wp-content/themes/visitskelleftea/single-theme.php on line 73
Spela video

VIDEO: Q&A - Road tripping in the arctic

Traffic jam? Mosquitos? Grand views? Endless roads? Saleta answers the most frequently ask questions on road tripping in Swedish Lapland.

Spela video

VIDEO: A Midsummer Night's Dream - the intro

Anne and Doreen have been invited by Saleta to Skellefteå, Swedish Lapland, for three days. Here life is all about the outdoors. Roaming dense forests, island hopping in the archipelago and just enjoying being a free spirit…

Spela video

VIDEO: Day One - On Top Of The World

There first day together brings them into the vast woodlands and straight up on top of the world.

Spela video

VIDEO: Day Two - People Doing Their Own Thing

Day two takes the party to the vivid country side of Skellefteå and behind the scenes of local, award-winning artisan food.

Spela video

VIDEO: Day Three - Endless Summer Nights

Day thee takes the Anne and Doreen, in the company of Saleta to the islands of Swedish Lapland.

Spela video

Jag vägrar slösa bort en möjlighet att äta gott

Jon-Oskar driver restaurang i Skellefteå och han vägrar slösa bort en möjlighet att äta gott. Det är så klokt sagt att man nästan tappar fotfästet. För det är väl på sätt och vis det som allt handlar om.

Spela video

Samtidigt i Skellefteå

Vi älskar Skellefteå. Det här är några av anledningarna.  Och din inbjudan. Du är välkommen hit när du vill.

Spela video

Självklart blir man nyfiken på alla besökare

Marie älskar inredning. Så till den grad att hon har en egen inredningsbutik i Skellefteå. Men ska man vara helt ärlig älskar hon mötena med de människor som besöker hennes butik minst lika mycket.

Spela video

Upplevelser gör att vi mår så mycket bättre

Sofia har förstått det här med Skellefteå. Alltså, att kunna njuta av det där som en riktig sommarstad innebär, för att i nästa ögonblick bara kasta sig ut i allt vad skärgård och böljande skogslandskap handlar om.

Spela video

Välkommen till Skellefteå

Is och snö, kyla och mörker men framför allt massor med ljus och värme. Varmt välkomna till Skellefteå!

Spela video

VIDEO: Så smakar Skellefteås SM-bakelse

Lagom till SM-veckan i Skellefteå har jättearrangemanget fått sitt alldeles egna bakverk. Nyfiken på hur det smakar? Vi har svaret.

Spela video

VIDEO: Dog sledding in Skellefteå, Swedish Lapland

Some say it’s like a walk among clouds. Dog sledding in the dense forests of Skellefteå, Swedish Lapland. We think those associations isn’t that far off…

Spela video

VIDEO: How to make an epic snow angel

It all comes down to the quality of the snow flakes.