Julen i Skellefteå

Varmt välkomna till en jul i Skellefteå. Här hittar du julevenemang som Västerbottensteaterns fantastiska HasseåTages Julafton och superhärliga julkonserter, tipsen på hur du laddar med julstämningen och var du hittar tomtenissar. God jul och gott nytt år på er!

VIDEO: Så tar du en julfika
Shape
Jul

Julevenemang

Vad skapar mer julstämning än riktigt härlig julmusik, julmarknader eller stämningsfull teater? Under hela perioden upp mot jul erbjuder Skellefteå en mängd fantastiska julevenemang.
Vinter
Skellefteå
Skellefteå

Tomtejakt 2019

Var med i #tomtejakt2019 och tävla om vad som förmodligen måste vara julens bästa pris. Nämligen en julklappsutdelning av självaste jultomten på julafton.

Taggar
Shape
Jul
Shape
Shopping

Julmat i massor!

Julshoppa i Skellefteå Centrum

Handla dina klappar lokalt. Du får personlig service, klapparna direkt i handen och dessutom bidrar du till ett attraktivare Skellefteå.

Taggar
Shape
City
Shape
Tips

TIPS FÖR EN KUL JUL I SKELLEFTEÅ

Skellefteå är perfekt för en mysig juletid.

Kalendarium

JULKLAPPSTIPS FRÅN TURISTCENTER

Letar du julklappar? Behöver du idéer och tips för den perfekta julklappen så har du kommit rätt. Vi har julklappstips i massor!
Shape
Jul
Shape
Story

Rädda julen på Tomtarnas hus

Allt är inte frid och fröjd i Tomtarnas hus. Grötsleven är nämligen borta. Gammeltomtens grötslev. Den som han äter sin tomtegröt med var dag. Och snart är det julafton...

Spela video

God jul och gott nytt år på er!

Varmt välkomna till en jul i Skellefteå. Här hittar du julevenemang som Västerbottensteaterns fantastiska HasseåTages Julafton och superhärliga julkonserter, tipsen på hur du laddar med julstämningen och var du hittar tomtenissar.

Årets julmarknad på Nordanå!

Årets julmarknad på Nordanå!

Den traditionella julmarknad anordnades för första gången redan 1975, och då var det museets personal som sålde bröd, kakor och hemstöpta ljus. Efterfrågan blev enorm, och vi bjöd in lokala hantverkare att sälja sina varor istället. Inte kunde vi då ana att marknaden fortfarande skulle vara igång nu, 44 år senare!
Läs mer
Hotell- & evenemangspaket

Hotell- & evenemangspaket

Skönt boende, roliga aktiviteter och härliga evenemang - allt i ett på någon av Skellefteås fantastiska boendeanläggningar.
Läs mer