När luften känns som allra friskast!

Under vintern är det på många sätt snö och is som definierar livet i Skellefteå. Vi bygger snögubbar, rullar snöbollar som blir till snölyktor, gräver ner oss i snödrivor, rullar ut renskinn och häller upp rykande het choklad i träkåsor och äter hembakta limpmackor med tjocka skivor västerbottensost...

PÅ IS OCH SNÖ

Under vintern är det på många sätt snö och is som definierar livet i Skellefteå. Vi bygger snögubbar, rullar snöbollar som blir till snölyktor, gräver ner oss i snödrivor, rullar ut renskinn och häller upp rykande het choklad i träkåsor och äter hembakta limpmackor med tjocka skivor västerbottensost.

Och så åker vi skidor. Vi åker utför, uppför och på platten. Eller pulka. Och snowboard. Ibland spontanspelar vi ishockey också. Kanske plogar vi upp en plan på någon frusen sjö eller snörar på oss skridskorna och isdansar till klassisk musik och kulörta lampor. Eller så gör vi heder av allmänhetens åkning på någon närbelägen uterink alternativt på självaste  Skellefteå Kraft Arena. På sätt och vis spelar det egentligen inte så stor roll vad vi gör, så länge det sker på is eller snö och vi får en rejäl dos frisk och isande fräsch vinterluft i lungorna samtidigt som kylan biter så där lagom i nästipp och kinder.