Gul och svart i själ och hjärta!

Ishockey handlar om känslor. Om stora känslor som kärlek, sorg och ibland obeskrivlig lycka. " I slutspelet har jag ofta ont i magen", säger Siv. Då är det ju på riktigt. Men det är ett skönt magont. Siv visar sitt halsband. Ett AIK-emblem. I guld. Det skaffade hon maj 2013. "Det var magiskt", säger hon. Då slog vi Luleå i SM-finalen. 4-0 i matcher. Glädjetårarna ville aldrig sluta rulla.

SKELLEFTEÅ AIK OCH DEN LOKALA ISHOCKEYKULTUREN

– Det är inte bara trilla in på arenan och tro att vi ska vinna, säger Siv och rättar till den lilla AIK-nålen som sitter på skjortkragen. Nä, ska det bli vinst krävs en hel del förberedelser. Som att ha rätt matchtröja och att man hinner köpa korv och kaffe innan nedsläpp.

Dessutom, menar hon, måste man runt och hinna hälsa på lite folk innan matchen drar igång. Annars betyder det otur.
Siv avslöjar att hon ibland – inte ofta – men ibland har det hänt att hon kommit lite sent. Typ mitt i första perioden.  Och det blir aldrig bra.

– Då förlorar vi oftast och då är det ju på sätt och vis mitt fel.
Siv skrattar men det är inte utan ett uns av allvar i tonfallet.

Flaggan

Lina och Siv är arbetskamrater. De pratar lika ofta med varandra som med sina kunder om ishockey i allmänhet och Skellefteå AIK i synnerhet.
– Ishockey är som ett sätt att umgås, säger Lina. På arena lär du ju känna alla som står eller sitter runt omkring. På jobbet pratar vi hockey. Och på fritiden.  Ja, det finns egentligen inget sammanhang som jag kan komma på där vi inte pratar hockey.

När Siv är på resande fot har hon alltid en Skellefteå AIK-flagga med sig.
– Alltid, säger hon. Och det är viktigt att den syns, vart än i världen jag kommer. Förra vintern hissade jag den mitt ute i Amazonas djungler. Dessutom är den alltid med i Frankrike och på Tour de France, och den syns inte sällan i Eurosports TV-sändningar.

Känslor

Ishockey handlar om känslor. Om stora känslor som kärlek, sorg och ibland obeskrivlig lycka.
– I slutspelet har jag ofta ont i magen, säger Siv. Då är det ju på riktigt. Men det är ett skönt magont.
Siv visar sitt halsband. Ett AIK-emblem. I guld. Det skaffade hon maj 2013.
– Det var magiskt, säger hon. Då slog vi Luleå i SM-finalen. 4-0 i matcher.  Glädjetårarna ville aldrig sluta rulla.

På frågan om hur det går i år är svaret glasklart.
– Vi vinner grundserien och går till final, säger Siv utan minsta tveksamhet. Finalserier är alltid ovissa men jag tror vi vinner.
– Självklart vinner vi, säger Lina och ler brett.

Lina och Siv.