Flyg, tåg, buss eller bil?

Ibland hör vi att det skulle vara långt till Skellefteå. Att 800 kilometer norr om Stockholm skulle vara mycket. Men ser man sträckor i tid istället för i kilometer händer det något med avstånden.

RES TILL OCH I SKELLEFTEÅ

Skellefteå ligger en bra bit norrut. Till och med sett med svenska ögon. 800 kilometer norr om Stockholm för att vara exakt. Det innebär faktiskt en massa bra saker och ser du sträckor i tid istället för i kilometer händer det något med avstånden.

Ser man resvägar i tid istället för i kilometer kommer avstånd mer att handla om infrastruktur. Om hur man enkelt och smidigt kan ta sig från punkt A till punkt B. Och med god infrastruktur kan man faktiskt förvandla 800 kilometer till 55 effektiva minuter. Det gör man när man reser med flyg mellan Stockholm Arlanda och Skellefteå Airport. Och vem kan ha invändningar mot 55 minuters resväg. Du kan förstås också ta tåget, eller bussen – eller komma med egen bil. För ska man vara helt ärlig som upplevs Skellefteå som allra bäst i din egen takt och i din egen hyrbil.

FLYG
Vi har två flygbolag som effekt och tar dig till oss –  SAS. Välj de tider som passar dig. Från Stockholm tar det cirka en timme och du tar dig till och från flygplatsen med flygbuss eller flygtaxi. Dessutom kan åka under juni månad direkt mellan Amsterdam – Skellefteå med goTO Nordics.

Skellefteå Airport >>
SAS >>

Flygbussen >>

TÅG
Vila dig i form, ta en matbit i restaurangvagnen och njut av vyerna under resan till Skellefteå.
SJ >>

BUSS
Luta dig tillbaka och stig av utvilad där du vill vara. Busslinjer, tider och priser i och utanför länet hittar du på
www.tabussen.nu

"Ibland hör vi att det skulle vara långt till Skellefteå och Swedish Lapland. Att 800 kilometer norr om Stockholm skulle vara mycket. Men ser man sträckor i tid istället för i kilometer händer det något med avstånden."

TA DIG RUNT I SKELLEFTEÅ

LOKALTRAFIKEN
Luta dig tillbaka och stig av utvilad när du är där du vill vara.
Lokaltrafikens tidtabeller

BILUTHYRNING
I Skellefteå finns många uthyrare representerade.
Här hittar du kontaktuppgifter >>

TAXI
Enkelt och lätt så hamnar du rätt.
Skellefteå Taxi AB, tel 0910-170 00
Lowprice Taxi, tel 076-824 45 13
City Taxi Skellefteå, tel 072-556 02 52

CYKEL
Ett fantastiskt färdmedel. Det finns mycket att utforska och många cykelvänliga mil till en mängd härliga utflyktsmål. Det enda som begränsar dig är din egen ork och den tid du har. Men tänk vilken motion du får och massor med frisk luft.
Cykeln hemma? Här hittar du cykeluthyrare>>