Öppettider, parkeringsplatser och presentkort i centrum

Hur länge har butikerna i centrum öppet? Har alla butiker öppet lika länge? Var finns parkeringsplatser och hur mycket kostar det att parkera? Det är sådana frågor du får svar på här :)

ÖPPETTIDER OCH PARKERINGAR I CENTRUM

Rekommenderade öppettider är de tider som de flesta butiker i centrum håller öppet.

Rekommenderade öppettider

Måndag-Fredag kl 10.00-18.00
Lördag kl 10.00-16.00

Vilka har Söndagsöppet i Centrum?

Kl 12.00-16.00 håller Citykompaniet, Vintergatan, Åhléns, Akademibokhandeln och Gina Tricot öppet.

Citykompaniet

Citykompaniet är ett köpcentrum med ett 30-tal butiker mitt i Skellefteå City. Bland butikerna hittar du Systembolaget, Apoteket, Stadium, Intersport, Clas Ohlsson, Bik Bok, Scorett, Rituals, Elgiganten Phone house och många fler. Direkt utanför hittar du en av stans mest populära markparkering i direkt anslutning till centrat.
Parkeringen byggs just nu om till parkeringshus, men under själva ombyggnaden finns tillfälliga parkeringsplatser direkt i anslutning till tidigare parkeringen. Det nya P-huset beräknas stå klart november 2020.

Måndag-Fredag kl 10.00-19.00
Lördag kl 10.00-16.00
Söndag kl 12.00-16.00

Mer om CK hittar du här >>

Vintergatan galleria

På Vintergatan hittar du ett 15-tal butiker. Bland annat Aveny Sko, Guldfynd, Lindex, H&M och Kappahl. På Vintergatans tak finns Aimo park (tidigare Q-parks) takparkering i nära anslutning till alla butiker. Vintergatan håller öppet:
Måndag-Fredag kl 10.00-18.00
Lördag kl 10.00-16.00
Söndag kl 12.00-16.00

Mer om Vintergatan hittar du här >>

Parkering

I centrala Skellefteå finns 2.500 parkeringsplatser, varav drygt 800 platser i parkeringshus. För Skellefteå kommuns parkeringar gäller 2h för 15 kr för de mest centrala parkeringarna. De betalas enklast genom appen Skepark. Många automater tar även kort, och ett fåtal tar kontanter.
Även Aimo park (tidigare Q-Park) har centrala parkeringar med egen taxa, och de betalas enklast via SEQR eller kort.
För den som vistas en längre tid i Skellefteå finns möjlighet att köpa ett digitalt p-pass, som då endast gäller på kommunens parkeringar.
Aimo parks parkeringar i Skellefteå
Mer om att parkera i Skellefteå city hittar du här >>

Skellefteå Centrums presentkort

Är du på jakt efter det gemensamma presentkortet? Det som fungerar i nästan alla butiker, restauranger och boendeanläggningar i centrala Skellefteå? Mer info om det hittar du här: Presentkort >>

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på Visit Skellefteå >>