Om Visit Skellefteå

TILLSAMMANS FÅR VI FLER ATT VÄLJA SKELLEFTEÅ

Vi på Visit Skellefteå vill ta ett samlat grepp för att öka Skellefteåregionens attraktionskraft, både lokalt, nationellt och internationellt - och för att lyckas behöver vi din hjälp!

VARFÖR TURISM?

Turism är en exportindustri med den lilla finessen att den är plats bunden. Det betyder att upplevelserna inte kan konsumeras någon annanstans än just på den platsen där de erbjuds. I vårt fall betyder det här i Skellefteå. Besöksnäringen spänner dessutom över många branscher. Det innebär att många får ta del av besökarnas pengar – den så kallade turistkronan. Under 2014 ökade turismens totala omsättning i Sverige med drygt fem procent till 268,5 miljarder kronor. Enligt internationella bedömningar kommer turismen globalt att öka med drygt tre procent per år fram till 2030.

VEM KAN BLI MEDLEM?

Alla som vill Skellefteå gott kan bli medlem i Visit Skellefteå. Det betyder att även om du inte är direkt verksam i något av  våra affärsområden, Privatturism, Möten och kongresser eller Handel- och stadskärneutveckling, men gärna vill vara en del i byggandet av framtidens Skellefteå kan du ansöka om medlemskap hos oss. För ju fler vi blir desto fler och bättre saker kan vi åstadkomma tillsammans.

MEDLEMSAVGIFTEN är 100 kr och är en engångsavgift. Till detta kommer en årlig serviceavgift. Serviceavgiften är baserad på omsättning samt typ av företag/förening.

KRAFTEN I ATT UTVECKLAS TILLSAMMANS

Att ensam skulle vara stark gäller inte hos oss. Vi menar istället att om många vill samma sak, då kan saker och ting också bli riktigt bra. Därför tänker vi att tillsammans är ett effektivt sätt att tillvarata hela Skellefteås potential; där samarbetet med dig är lika viktigt som samarbeten med och inom Skellefteå kommun, Swedish Lapland, VästerbottensTurism och Visit Sweden – för att nämna några av våra strategiska samarbetspartners. Med den inställningen får vi fler att välja Skellefteå och din medverkan är viktig.

VISIT SKELLEFTEÅS UPPDRAG

Visit Skellefteå ägs gemensamt av näringslivet (51%) och Skellefteå kommun (49%) och är den samverkansplattform som arbetar med utveckling, samordning och marknadsföring av Skellefteå inom följande områden:

HANDEL- & STADSKÄRNEUTVECKLING. Utveckla och positionera Skellefteå som handelsstad samt verka för en levande stadskärna, attraktiv för både skelleftebor och besökare.

PRIVATRESEAVDELNING. Stärka Skellefteå som besöksmål och marknadsföra hela destinationen regionalt, nationellt och internationellt samt driva turistbyrå.

MÖTEN & KONFERENSER (CVB). Utveckla Skellefteå som mötesstad med fokus på nationella och internationella kongresser samt internationella företagsgrupper och incentivresor. Gå till mötessida >>

EVENEMANG: Bidra till att utveckla Skellefteå som evenemangsstad i syfte att, genom små och stora evenemang, locka fler besökare, generera fler gästnätter samt bygga stolthet hos skellefteborna. Gå till arrangörssida >>

ETT AKTIVT MEDLEMSKAP

Ett medlemskap i Visit Skellefteå bygger på principen att helheten är större än summan hos de enskilda delarna. Hos oss hämtar du som aktiv medlem inspiration och  kunskap, du kopplas upp i rätt nätverk och hittar rätt marknadsföringskanaler. I gengäld gör du Skellefteå attraktivare – både som bostadsort och som besöksmål. Det är alltså ditt engagemang i mötet med destinationsbolagets samlade resurser som framåtdriften uppstår.  Vi kallar det för individanpassad, affärsdriven medlemsnytta; där allt börjar och slutar med dig.

Alla Visit Skellefteås medlemmar hittar du här >>

VISST ÄR DU MED?

Vill du bli medlem i Visit Skellefteå eller veta mer? Då kontaktar du vår VD Maria Broman på 070-726 02 04 eller mejlar maria.broman@visitskelleftea.se. Givetvis är du alltid välkommen upp till oss på Nygatan 49, Skellefteå.

Skellefteå – en del av Swedish Lapland

Skellefteå ligger ju inte i Lappland! Helt rätt om det är landskapet du menar. Men det Swedish Lapland som vi på Visit Skellefteå avser i vår kommunikation är vare sig län eller landskap utan ett varumärke. Här kan du läsa mer om Skellefteå som en del av Swedish Lapland >>

Integritetspolicy

Här han du läsa om Visit Skellefteås integritetspolicy >>