Skellefteås nya vardagsrum

Scandic i Skellefteå har genomgått en rejäl make over. En stor del av hotellets 131 rum är renoverade men det som besökaren först slås av är vad de själva benämner som Skellefteås nya vardagsrum. "Vi vill öppna upp", säger Patrik Nordkvist, hotelldirektör på Scandic Skellefteå. "Målet är att skapa en naturlig mötesplats för både besökare och människor som bor i Skellefteå."

SCANDIC HOTELL - SKELLEFTEÅS NYA VARDAGSRUM

På Scandic hotell i Skellefteå vill man sudda ut gränser. Öppna upp och bjuda in. Helt enkelt skapa ett vardagsrum för alla som vill mötas.

Scandic i Skellefteå har genomgått en rejäl make over. En stor del av hotellets 131 rum är renoverade men det som besökaren först slås av är vad de själva benämner som Skellefteås nya vardagsrum.
— Vi vill öppna upp, säger Patrik Nordkvist, hotelldirektör på Scandic Skellefteå. Målet är att skapa en naturlig mötesplats för både besökare och människor som bor i Skellefteå.

NY LOBBYKULTUR

Förändringen är, som Patrik uttrycker det, inte bara kosmetisk även om den nya miljön onekligen inspirerar till det yttre. Fräscht. Öppet. Modernt. Allt från lobby till bar, restaurang och hela vägen ut i köket är nytt och allt hänger samman med en ambition om att ta hotellet in i framtiden.
— Vi gör det här från grunden. Scandic Skellefteå ska vara ett levande hotell som inte bara är för våra hotellgäster.
Patrik berättar att det idag ställs andra krav på ett hotell. Bland annat har det växt fram en ny lobbykultur.
— En skön loungemiljö där man gärna sitter och jobbar eller varvar ner, är idag en hygienfaktor.

NYA MATUPPLEVELSER

Som sagt, hela köket är nytt. Både till form och funktion.
— Vi vill erbjuda våra gäster genuina och kvalitativa matupplevelser. Där är vårt Mattorg hjärtat.
Vid Mattorget serveras en fisk-, kött- och vegetarisk rätt varje dag till lunch. Dessutom finns det en kock på plats som kan prata om menyn.
— Vi har också en mindre a la carte med lokal prägel som hämtar influenser från världens alla hörn samt en Sharing dinner.
En Sharing dinner, berättar Patrik, är ett mer socialt sätt att uppleva en måltid.
— Du får helt enkelt in ett enda stort fat. Allt som fatet rymmer delar du med dina vänner runt bordet.

MODERNARE HOTELL

Nya Scandic har massor med sociala ytor. Skönt barhäng och en drinklista med örter från egen trädgård.
— Jag ser också att vi kommer att husera kulturevenemang och scenunderhållning men också utställningar. Det bidrar till en dynamisk miljö som vi tror ska locka många.
Flera rum har utrustats med bunkbeds, vilket gör att Scandics utbud av familjerum har ökat, samtidigt som konferensytorna har fått en modern touch.
— Tack vare det här stora arbetet har vi skapat ett modernare och mer efterfrågat hotell med funktioner som sträcker sig långt utanför den traditionella hotellverksamheten.

Läs också

Shape
Annorlunda boende

Stiftsgården – Skellefteås vagga

På sätt och vis var det här allt började, för Skellefteås del. På Stiftsgården, vägg i vägg med Sveriges största landskyrka, landets äldsta träbro och Bonnstan...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Restaurangtips i Skellefteå

Vi är mäkta stolta över våra naturliga smaker. De som bottnar i en välmående natur där fantastiska råvaror har fått växa i sin egen takt. På sina egna villkor.

Taggar
Shape
Mathantverk
Shape
Tips
Shape
Annorlunda boende
Shape
Story

Bo i Lövånger Kyrkstad

Kyrkstäder är på många sätt synonymt med dåtidens stora avstånd och plikten att gå i kyrka. Den svenska allmogen fick nämligen...
Sommar
Lövånger
Lövånger
Shape
Annorlunda boende
Shape
Story

LANTLIV LODGE OCH ÖGONBLICKEN I ÖSTERJÖRN

På Lantliv ska du stanna en vecka. Minst. Inte för att du ska hinna göra allt som går att göra. Nej, snarare tvärtom...

Shape
Mathantverk
Shape
Story

Svedjan ost – en av de bästa

Fasaden på gårdsmejeriet är vitputsad. Ytterdörren djupröd med ett sirligt sigill i rostfritt stål. Här gör Pär och Johanna några av Sveriges bästa ostar.

Shape
Utställning

Titanic – en väldsutställning

Det sades att Titanic skulle vara osänkbar. Likväl försvann fartyget klockan 02.20 rätt ner i havsdjupet. Med sig tog hon 1496 människor.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Mathantverk
Shape
Restaurang

KREATIVT PÅ STADSKÄLLAREN

Stadskällaren består egentligen av tre delar. Matbar, lunchmarknad och saluhall — allt under ett och samma tak. Och i centrum står rena smaker och högkvalitativa råvaror.

Shape
Mathantverk
Shape
Story

SKELLEFTEÅ BRYGGERI HITTAR HEM

Kan man säga att ett bryggeri har hittat hem? I så fall är det precis vad maltbryggeriet i Skellefteå har gjort.

Shape
Mat
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ MYLLRAR AV INNOVATIVA CAFÉER

I Skellefteå finns caféer för allas smak. Här erbjuds alltifrån Sveriges enda TV-spelscafé Café på bit, till Society café där du kan avnjuta en fika med brittiska influenser. Vill du uppleva en exklusiv fi [...]