Vill du göra gott för Skellefteå?

Att vara en mötesvärd är något fint. Det innebär att du i ditt nätverk, privat eller i yrkessammanhang räcker upp handen och bidrar till att nästa stora möte hamnar i Skellefteå; och det betyder i sin tur att du skapar tillväxt och kompetensinförsel till Skellefteå.

VISST VORE DET STORT ATT TA ETT MÖTE TILL SKELLEFTEÅ?

Varje år genomförs tusentals konferenser runt om i Sverige, varav många roterar mellan olika svenska städer. För att en konferens skall hamna i den egna staden är det faktiskt helt avgörande att det finns en lokal mötesambassadör som är beredd att räcka upp handen. Alltså, någon som bjuder in och säger: - Vad kul, kom till Skellefteå. Den mötesambassadören kan vara du.

Varför bli mötesambassadör?
Genom att bjuda in en konferens till Skellefteå gynnar du både ditt och din organisations varumärke. Du får också möjlighet att påverka konferensens innehåll och bidrar till att fler människor upptäcker det fina med Skellefteå. Visst låter det bra? Och bättre blir det.
En konferens öppnar nämligen upp för återbesök. Mötesdeltagare kommer tillbaka som privatresenärer. Eller till och med flyttar hit. Visste du att en nationell mötesdeltagare omsätter i snitt 3500 kronor per dygn? Det betyder att du som mötesambassadör faktiskt bidrar till ökad omsättning den lokala ekonomin. Pengar som bland annat hamnar i Skellefteås butiker, på hotell och restauranger. En konferens är helt enkel en bra affär för hela Skellefteå!

Vem kan bli mötesambassadör?
Många mötesambassadörer är i sina yrkesroller engagerade i nationella eller internationella branschföreningar. Andra är aktiva i privata idrotts- eller intresseföreningar med stora nätverk runt om i landet. Någon är chef på ett världsledande företag, en annan producerar mjölk och en tredje bara brinner frågor om återvinning. Ja, ni förstår bilden. Det viktigaste är ditt engagemang, ditt nätverk och din vilja att bjuda in kollegor till Skellefteå.

Vad innebär det att vara mötesambassadör?
Som mötesambassadör fokuserar du på det du är specialist på- ditt område. Vi på Skellefteå Convention Bureau kan allt om förutsättningarna för konferenser i Skellefteå. Vi tar fram allt underlag som behövs för att föreslå Skellefteå som mötesstad medan du företräder Skellefteå och använder ditt nätverk för att kommunicera och förankra idén om att förlägga konferensen just här. Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå.

Boende och möteskapacitet i Skellefteå

I Skellefteå finns många olika typer av möteslokaler och boenden för både stora och små möten. Välj mellan cityhotell, familjeägda småhotell, vandrarhem i herrgårdsidyll, fina campingstugor, konferensgårdar...

Taggar
Shape
Möten
Shape
Möten

FÅ HJÄLP MED DITT MÖTE

Att arrangera ett stort möte kan vara tidskrävande. Därför kan det vara klokt att ta professionell hjälp med allt det praktiska

Shape
Case
Shape
Möten

Bästa praxis: FSUMs årskongress

I juni 2016 träffades Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagning i Skellefteå. Anledningen var den nationella årskongressen som den här gången samlade 500 deltagare under tre dagar.

Shape
Arena
Shape
Möten

Sara Kulturhus i Skellefteå

2021 öppnas portarna till det som väntas blir världens högsta träbyggnad och norra Sveriges största kongressanläggning med 1200 platser i gradäng - ett kulturhus som vågar! Redan nu kan ni lägga in intresse för att boka Sara Kulturhus för kongresser, möten, evenemang och konserter. 2021 önskar vi er varmt välkomna till världens högsta träbyggnad & ett nytt landmärke i norra Sverige!
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Konferens
Shape
Möten

Miljöer för möten

Om att mötas i Skellefteå

Skellefteå är som gjort för inspiration. Här finns mångsidigheten och närheten som ger dina idéer spelrum. Överallt spritter det. Kreativa näringar möter Industri 2.0. Popkultur möter startupscen. Berättartradition möter kulturhus.

Taggar
Shape
Möten
Shape
Möten

Kontakta oss!

Vi hjälper dig att hitta de bästa alternativen för just ditt möte, säkerställer ledig kapacitet på destinationen och preliminärbokar boende, middag- och möteslokaler åt dig..
Sommar
Skellefteå
Skellefteå