Matbaren Stadskällaren

Är Stadskällaren restaurangdel i saluhallen. De har öppet 11:00-23:00. Det är här du sitter om du väljer att äta din lunch från lunchmarknaden hos oss. Bord för lunch kan du boka på boka@stadskallaren.nu
Från kl 17:00 kan du reservera bord i Matbaren. De har alltid lite platser som är avsedda för drop in gäster som vill äta eller dricka något i Vinbaren.
Med utgångspunkt i säsongens bästa råvaror och utbudet i Saluhallen skapas en levande meny som förändras över tid. Du hittar meny i sin helhet i menyrutan.

Så här ser derast koncept ut.

Kött
Saluhallens stora utbud av kött är grunden till att de i menyn har möjlighet att ha 20 olika styckdetaljer att erbjuda. Så mycket som de får tag på är så lokal producerat som möjligt och dessutom hängmörad i mörningskåp i saluhallen. De har även annat kött som de tycker om, som inte går att få lokalproducerat som te.x spansk Iberico gris. På denna meny har de vilt, lamm, nöt, gris och kanin.

Nose to Tail
Här presenterar de varmrätter där utmaningen är att använda delar på djuret som inte är självklara på en meny. Goda rustika rätter som de byter ut med jämna mellanrum. Ett prisvärt alternativ.

Saluhallen i menyn
Det gedigna utbudet av Saluhallens ost och chark finns också på menyn passar perfekt som förrätt eller dessert. Och varför inte som tilltugg i vinbaren.

Chefs Choice
Köksmästare har valt ut sina favoriter och komponerat en färdig 3-rättersmeny. Den finns inte skriven i meny eftersom den varierar från dag till dag. Det samma gäller dagens special och tips från vår fromagier
Dessa färdiga menyer passar utmärkt för Er som är fler än 10 personer i sällskapet där de ber Er förbeställa maten. Naturligvis kan Ni själva sätta ihop en meny till hela sällskapet.

Hoppas att Saluhallens Matbar ska bli en mötesplats dit du vill ta med familj och vänner för att umgås med dem.

Välkommen!

Boka nu