Välkommen till Sara Kulturhus 2021

Mitt i centrala Skellefteå bygger vi ett kulturhus som blir en kraftkälla i ett växande Skellefteå som utvecklas genom idéer och ett kreativt klimat. Hennes namn är Sara Kulturhus, efter författaren Sara Lidman.

ETT NYTT LANDMÄRKE I TRÄ MED ETT NAMN FRÅN SARA LIDMAN

2021 öppnas portarna till det som väntas blir världens högsta träbyggnad och norra Sveriges nya landmärke. En unik och dynamisk träffpunkt som kombinerar kultur och nöjen med möten, i direkt anslutning till ett nytt premiumhotell, kulinariska smakupplevelser, spa och varierade scener för evenemang. Sara kulturhus ska vara känt för sitt värdskap, sina verksamheter och sin vilja att tänka nytt. Det ska vara ett kulturhus som vågar, precis som Sara en gång gjorde!

Sara Kulturhus blir ett transformativt hus med 20 våningar där byggnadens öppna ytor inspirerar möten mellan människor. Här erbjuds ni en unik mötesplats i moderna lokaler som utstrålar kreativitet och innovation. Sociala och kulturella aktiviteter med en tydlig koppling till kulturhuset erbjuds som en naturlig del av mötet. Dagen kan avslutas med skön avkoppling i premiumhotellets spa, middag i restaurangen med panoramavy över Skellefteå samt förstklassig övernattning.

Visst låter det spännande? Välkommen på en smygtitt.
Längre ner hittar ni korta fakta om både Kulturhuset och tillhörande hotell.

Sara Kulturhus – Namn efter Sara Lidman
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB
© White arkitekter AB

Arrangörer & mötesbokare

Boka Sara Kulturhus från 2021 för konserter, utställningar, föreställningar, evenemang och stora kongresser. Här erbjuds scener från 100-1200 sittande gäster, eller 1500 stående. Eller vad sägs om en bankett för 1200 sittande gäster? Här finns fantastiska möjligheter att erbjuda något utöver det vanliga.

Intresse av att arrangera i Sara Kulturhus, kontakta:
Maria Ekberg Brännström | kulturhus@skelleftea.se | Tfn +46 (0)708448863

Mer om evenemangsstaden Skellefteå >>
Nyfiken på Skellefteå för ert nästa möte, kontakta: Skellefteå Convention Bureau >>

Vill ni veta mer om byggprojektet?

Så här har processen gått till
Är ni intresserad av hur kulturhusprocessen i Skellefteå går eller vill veta mer om projektet? Läs mer på sarakulturhus.se >>

Studiebesök & Technical Visits
Just nu byggs världens högsta träbyggnad i Skellefteå, ett på många sätt unikt byggprojekt. Ta gärna del av Skellefteås erfarenheter genom ett studiebesök.
Vi välkomnar även andra aktörer som vill ta del av Skellefteå, som den nya industrins växtplats med Technical Visits >>

Läs också

Shape
Möten
Shape
Mötesvärd

Bli mötesambassadör!

Att vara en mötesvärd är något fint. Det innebär att du i ditt nätverk, privat eller i yrkessammanhang räcker upp handen och bidrar till att nästa stora möte hamnar i Skellefteå; och det betyder i sin tur att du skapar tillväxt
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Annorlunda boende

Stiftsgården – Skellefteås vagga

På sätt och vis var det här allt började, för Skellefteås del. På Stiftsgården, vägg i vägg med Sveriges största landskyrka, landets äldsta träbro och Bonnstan...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Ha hur kul som helst!

Kultur, historia, natur och mat. Eller allt samtidigt. Skellefteå är sprängfullt av spännande, inspirerande och roliga aktiviteter som skapar minnen för livet och stärker lagkänslan...

Taggar
Shape
Aktiviteter
Shape
Möten

Boende och möteskapacitet i Skellefteå

I Skellefteå finns många olika typer av möteslokaler och boenden för både stora och små möten. Välj mellan cityhotell, familjeägda småhotell, vandrarhem i herrgårdsidyll, fina campingstugor, konferensgårdar...

Taggar
Shape
Möten
Shape
Case
Shape
Möten

Bästa praxis: FSUMs årskongress

I juni 2016 träffades Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagning i Skellefteå. Anledningen var den nationella årskongressen som den här gången samlade 500 deltagare under tre dagar.

Shape
Food
Shape
Story

Kräftmåne i Forsbacka

Den svenska flodkräftan lever under ett ständigt hot. Av kräftpesten. En dödlig smitta som förs från vatten till vatten av, den på våra breddgrader icke hemmahörande signalkräftan. Men i trakterna runt Skellefteå är flodkräftan fortfarande talrik, och då inte minst i Forsbacka.
Sommar
Forsbacka
Forsbacka
Shape
Evenemang

EVENEMANGSARENOR I SKELLEFTEÅ

Vi har arenor och hallar som lämpar sig för både inom- och utomhusarrangemang. Skellefteå som stad har lång erfarenhet av att arrangera stora evenemang och tävlingar.