Smaker från världens alla hörn

International Street Market – Scandinavia bjuder på mat, dryck och hantverk från fler än 16 olika länder. Arrangör är det englandsbaserade eventföretaget, Groupe Geraud och de har goda minnen från 2018 då de också gästade Skellefteå. Då besöktes matmarknaden av närmare 30 000 personer.

INTERNATIONAL STREET MARKET

International Street Market – Scandinavia bjuder på mat, dryck och hantverk från fler än 16 olika länder i Skellefteå City.

Arrangör är det englandsbaserade eventföretaget, Groupe Geraud och de har goda minnen från 2018 då de också gästade Skellefteå. Då besöktes matmarknaden av närmare 30 000 personer.

– Vi får ett sånt fint bemötande från skellefteåborna och känner oss verkligen uppskattade, säger Scandinavia Operational Manager Francois-Xavier Mauraisin.

Bland utbudet hittar marknadsbesökarna delikatesser från världens alla hörn. Mycket kommer att vara sig likt från tidigare år, även om årets upplaga också bjuder på några nyheter.

Öppettider
Onsdag till fredag 10:00-18:00
Lördag 10:00-17:00
De har öppet längre om det behövs.

Utställare  Land Erbjuder
Kommer inom kort Germany Handmade English fudges.

Läs också

Shape
Evenemang
Shape
Restaurang

Matfesten i Skellefteå

Nya Matfesten i Skellefteå handlar om det småskaliga och närproducerade. Evenemanget står på tre ben;  skördemarknad, specialmenyer hos restauranger och caféer samt en deltävling i SM i Utomhusmatlagning.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Restaurangtips i Skellefteå

Vi är mäkta stolta över våra naturliga smaker. De som bottnar i en välmående natur där fantastiska råvaror har fått växa i sin egen takt. På sina egna villkor.

Taggar
Shape
Mathantverk
Shape
Tips
Shape
Mathantverk
Shape
Story

Svedjan ost – en av de bästa

Fasaden på gårdsmejeriet är vitputsad. Ytterdörren djupröd med ett sirligt sigill i rostfritt stål. Här gör Pär och Johanna några av Sveriges bästa ostar.

Shape
Mathantverk
Shape
Story

FRÅN ÖVERLEVNADSKOST TILL EFTERFRÅGAD LYXVARA

I det lilla bageriet i Kåsböle bakar Anders Hallberg barkbröd. Baka med bark har han gjort i snart sju år, och med sådan framgång att brödet belönats serverats på självaste nobelfesten.

Shape
Mathantverk
Shape
Story

Europas nordligaste gelateria

Gelato är italienska för glass. Och italiensk glass är i många avseeden något helt annat än den konventionella glassen du vanligtvis hittar i frysdisken.
Sommar
Alhem
Alhem
Shape
Mathantverk
Shape
Restaurang

KREATIVT PÅ STADSKÄLLAREN

Stadskällaren består egentligen av tre delar. Matbar, lunchmarknad och saluhall — allt under ett och samma tak. Och i centrum står rena smaker och högkvalitativa råvaror.

Shape
Mathantverk
Shape
Story

SKELLEFTEÅ BRYGGERI HITTAR HEM

Kan man säga att ett bryggeri har hittat hem? I så fall är det precis vad maltbryggeriet i Skellefteå har gjort.

Shape
Mat
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ MYLLRAR AV INNOVATIVA CAFÉER

I Skellefteå finns caféer för allas smak. Här erbjuds alltifrån Sveriges enda TV-spelscafé Café på bit, till Society café där du kan avnjuta en fika med brittiska influenser. Vill du uppleva en exklusiv fi [...]