Get a Greeter!

Så här funkar det. En Greeter tar dig runt i staden ett par timmar. Berättar om ditten och datten och på så sätt får du en personlig introduktion till platsen. Kostnadsfritt. Värdskap. "För mig känns det naturligt", berättar Viveca Söderlund om varför hon idag är en av Skellefteås Greeters.

BOKA ETT PERSONLIGT VÄLKOMNANDE

Global Greeters är ett globalt nätverk av värdar som vill dela med sig av sin kärlek för sin plats på jorden. Här får du veta mer om Greeters i Skellefteå.

Så här funkar det. En Greeter tar dig runt i staden ett par timmar. Berättar om ditten och datten och på så sätt får du en personlig introduktion till platsen. Kostnadsfritt. Värdskap.
— För mig känns det naturligt, berättar Viveca Söderlund om varför hon idag är en av Skellefteås Greeters. Som barn bodde vi på många platser runt om i världen och då var det genom lokalsamhället som vi fick veta vart bästa stranden låg eller vilken marknad man absolut skulle besöka.

VARFÖR BLI EN GREETER?

En stor del av Vivecas drivkraft ligger i mötet med nya människor.
— Jag är nyfiken på människor och dom här mötena ger mig enormt mycket. Nu senast träffade jag ett fantastiskt par från Polen som jag förstås aldrig skulle ha stött på om det inte vore för mitt engagemang som Greeter.
Paret hade bilat runt stora delar av norra Skandinavien och hade bra koll på många tunga sevärdheter i Swedish Lapland.
— Sarek, Tree hotel och Icehotel hade de prickat in på kartan, så det var jätteroligt att få visa vad Skellefteå har att erbjuda. Vi var bland annat upp på Falkberget. Det uppskattade dom jättemycket.

MATCHNING

Som Greeter skapar du din egen profil på webben. På webbplatsen checkar du av vilka inttresseområden du gillar, för att matchning med besökare ska bli så givande som möjligt.
— Jag är faktiskt intresserad av det mesta men har natur som huvudintresse. Jag tycker att natur rymmer så mycket, inte minst i vår del av världen. Vår historia, kultur och geografi tar ju på många sätt avstamp i naturen. Vill du som besökare boka en Greeter gör du det på samma webbplats.

UPPTÄCK DIN DESTINATION

Att vara Greeter innebär också att du har anledning att upptäcka allt som finns att uppleva på hemmaplan.
— En strålande vinterdag eller en sån där fantastisk sommarkväll går ju saker och ting av sig själv. Andra gånger får man vara mer kreativ. Det är lätt att glömma att vi bor på en fantastisk plats även när vädret är lite grått och trist. Skellefteå har ju massor att erbjuda.