Evenemangsarenor i Skellefteå

Vi har arenor och hallar som lämpar sig för både inom- och utomhusarrangemang. Som stad har vi stor erfarenhet av att arrangera stora evenemang och tävlingar. Vi har dessutom många starka lokala arrangörer och föreningar som regelbundet anordnar större tävlingar och evenemang.

EVENEMANGSARENOR

Vi har arenor och hallar som lämpar sig för både inom- och utomhusarrangemang. Skellefteå som stad har lång erfarenhet av att arrangera stora evenemang och tävlingar. Vi har dessutom många starka föreningar som regelbundet anordnar större tävlingar och events. Ett flertal arenor har byggts ut och uppgraderats för att passa större evenemang, och flera nybyggnationer är på gång

Fler evenemangslokaler (inomhus)

NORDANÅTEATERN
Fem minuters promenad från stadskärnan ligger Nordanå, ett av Skellefteås kulturområden – med bland annat Nordanåteatern som är en uppskattad scen för föreställningar, konserter och föreläsningar. Salongen är stämningsfull och har fått behålla mycket av sina gamla anor och har en ljus och luftig foajé. Här finns modern teknik, loger samt höj- och sänkbart orkesterdike. I salongen finns 425 numrerade sittplatser varav fyra är avsedda för rullstol. Lokalen har även hörslinga. På scenen har 1000-tals scenframträdanden gjorts genom åren med bland andra: Olof Wretling, The Real Group, Från Broadway till Duvemåla, Magnus Betner & Soran Ismail, David Batra och Melissa Horn – men också uppskattade barnföreställningar som Babblarna, Pippi på de sju haven & Ronja Rövardotter.

BALDERHALLEN
Invigdes 2015 och ligger några hundra meter från Skellefteå centrum. Detta är en kombinerad sporthall och evenemangsarena, godkänd för 2400 personer. Med standardmöblering är 1500 publikplatser optimalt. Här har sportevenemang såsom Karate SM 2018 och Finnkampen 2017 arrangerats, men också scenshowerna: Labero, Lisa Nilsson, Jonas Gardell, Christmas Night och många fler.
Arrangörsinfo Balderhallen

NORRVALLA
Norrvalla är Skellefteå kommuns huvudarena för fotboll och friidrott. Här finns både naturgräs och uppvärmt konstgräs med läktare som rymmer 1 000 personer vardera under tak. På området finns även bollhall med konstgräs och läktare med plats för 400 personer.

Genom att addera ett golv på konstgräset kan Norrvalla förvandlas till en annorlunda konsertlokal eller utställningshall. I anslutning till dessa anläggningar finns omklädningsrum, publika toaletter och tävlingssekretariat. På utomhusarenorna kan t.ex skotertävlingar arrangeras vintertid.

CAMPUSHALLEN
Cirka 700 meter söder om centrum ligger campusområdet. Sporthallen och gymmet som finns på området har i samarbete med kampsportsföreningarna byggts om till en budokan. Hela källarvåningen inrymmer tre stora traditionella tränings- och tävlingslokaler där sex olika budoföreningar håller till.

TENNISHALLEN SAMT SQUASH OCH BADMINTONHALLAR
I anslutning till Skellefteå Kraft Arena finns Tennishallen, som har en utställningsyta på ca 1 225 kvm. Tennishallen har fyra tennisplaner, squashhallen har tre banor.

Fler evenemangslokaler (utomhus)

VITBERGET
På gångavstånd från stadskärnan ligger Vitberget, Skellefteås stora motions- och rekreationsområde. Här finns 40 kilometer skid- och elljusspår, en skidstadion, Vitbergsbacken (för utförsåkning) samt Skellefteå Camping. På Vitberget samsas elitidrottare med motionärer. En ny snökanonanläggning ger snögaranti för både längdskidspår och slalombacke. Med två liftar, två nedfarter och en omtyckt fun-park ligger Vitbergsbacken mitt mellan skidstadion och längdskidspåren. I backen har både VM i skotercross och Back-SM i skoter genomförts. Samt en mycket omtyckt SM-Vecka Vinter, under vårvintern 2018.

SKELLEFTEÅ SKIDSTADION
Under vintern förvandlas norra delen av Skellefteå Camping till skidstadion. Här ligger motions- och tävlingsspårens start och mål. Många SM-tävlingar har avgjorts på skidstadion och Skellefteå Skidklubbs klubbstuga, speakertorn och vallabodar ligger bara några meter från spåren. Det nya spåret som dras är till stora delar synligt från stadion, något som öppnar upp för publikvänliga tävlingar.

SKELLEFTEÅ DRIVE CENTER
I Fällfors, 55 min från Skellefteå centrum invigs Skandinaviens längsta och modernaste racingbana, sommaren 2019. En unik plats för event, upplevelser och motortävlingar. Här planeras Midnattsolsloppet med klasserna STCC, Porsche Carrera Cup och GT4 göra premiär den 15 juni. Följ resan här >>

KLUTMARK ENDURO- OCH SNÖSKOTERANLÄGGNING
15 kilometer väster om Skellefteå driver Skellefteå Motorsällskap Klutmarks motoranläggning. Här finns både bil- och motorcykelverksamhet. Vintertid anläggs en snöskotercrossbana. Skellefteå Motorsällskap har stor erfarenhet av att arrangera stora motortävlingar, som exempel Skoter-VM 2014, som hölls på Vitberget.

Fler lokaler runt om i Skellefteå

Tveka inte att höra av er till evenemangsansvarig på Visit Skellefteå om ni önskar fler tips på lämpliga arenor och evenemangslokaler runt om i Skellefteå.

Kapacitet på boendeanläggningar

I Skellefteå finns många olika typer av boenden. Bland annat 1778 bäddar fördelade på 625 rum & stugor men också vandrarhem i herrgårdsidyll och många andra alternativ. Läs mer om vår boendekapacitet här >>