Hemsport

Trackday på Drivecenter Arena

18 aug

Vill du prova din bil på en riktig Racingbana?

Nu öppnar vi på Drivecenter Arena upp portarna för dig att prova köra din bil på riktig bana. Söndagen 18 augusti anordnar vi en Trackday i samarbete med klubbar från Övre Norra Bilsportförbundet.

Information
Trackday för gatregistrerade bilar samt SBF besiktade bilar med godkänd vagnbok. Banan är öppen för körning mellan 11.00-17.00. Incheckningen öppnar kl 08.30 för deltagare som saknar SBF Licens. De som innehar SBF licens skall vara incheckade och klara till det obligatoriska förarmötet kl 10.30.
(Medlemskap i SBF-ansluten klubb krävs. Kolla på din ort om medlemskap)

Utrustning och licens
Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas. Utbildning för att erhålla licens sker 09.00. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF licens är inte godkända under Trackday.

Gruppindelning
Vi kör 2-3 grupper varav en grupp är för nybörjare. Den passar sig för dem som inte har kört mycket på banan eller känner sig för osäkra för att köra med riktigt vana förare. Körpassen är 15 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen.

Övrigt
Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte. Drivecenter Arena har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna.  Trackday är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

Tidsschema
8.30 Incheckning till licenskurs
9.00 Licenskurs
10.00 Incheckning för de som redan har godkänd licens
10.30 Förarmöte
11.00 Bankörning
17.00 Slut på det roliga

Pris
Trackday 1250:-
Licenskurs 150:-
Extra förare 300:-
Medåkning 200:- * (betalas på kördagen på Drivecenter Arena)

Förbokning krävs och görs via denna länk >>

Öppettider

18 Aug, 2019 - 18 Aug, 2019
Söndag 08:30 - 17:00