Irländska toner på Nordanå - Quilty på caféscenen

18 sep

Folkmusikgruppen Quilty Sveriges förmodligen absolut bästa tolkare av Irländsk folkmusik ställer sig på caféscenen på Nordanå den 18 september!

Quilty och som öppen scen Trei

Quilty bildades 1993 och firar 25 år i år. Under sin sverigeturné gör dom ett nedslag på Nordanå för en spelning den 18 september.

Denna grupp har under åren gjort många bejublade framträdanden. Med deras egen tolkning av den Irländska folkmusiken har de varit förebilder för många andra svenska grupper i genren.

…tveklöst de vassaste uttolkarna av den traditionella irländska musiken. En av nycklarna är mångsidigheten. Oavsett om de kör instrumentalt eller sjunger a capella så sitter allt där det ska. Och att alla tre spelar flera olika instrument och sjunger öppnar upp för fantasifulla arrangemang, vilket utnyttjas fint utan att det blir överlastat. (Uppsala Nya Tidning)

Missa inte detta!

Öppen scen
I höst drar vi igång vårt nya koncept Öppen scen. Först ut spelar Trei som förband till Quilty.
Trei spelar folkmusik och medlemmarna heter Celina Larsson, Hedvig Palmberg och Simon Sidén. Dom kommer att bjuda på egenskriven, lite irländskt och traditionella låtar med egen touch.

Välkommen!

Arrangör: Skellefteå kommun/kultur

Öppettider

18 Sep, 2018 - 18 Sep, 2018
tisdag 18:00 -