Förstå världen – Möt Radiokorrespondenterna

Var
Nordanå, Ernst Westerlunds allé
28 aug

Radiokorrespondenterna kommer till Skellefteå!
Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna är ett möte på Nordanåteatern där du som gäst för lyssna och förstå mer om hur Radiokorrespondenterna arbetar runt om i världen. Detta är första gången som Radiokorrespondenterna gästar Skellefteå, så varmt välkomna.

Till Skellefteå kommer: Sveriges Radios utrikeskorrespondenter Naila Saleem (Kultur) och Staffan Sonning (Global ekonomi) i spännande och aktuella samtal om världen och hur det är att bevaka den. Samtalet leds av Anna Hernek från P1-morgon och startar kl. 18.00. Efter samtalets slut finns korrespondenterna kvar en stund framme vid scenen för den som vill växla några ord.Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig!

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning och bakgrund till det som hänt. Du får höra rösterna och möta de berörda människorna. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig.
Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Digitala attacker i ett land kan få följder för valrörelsen i ett annat. Konflikter och matbrist i en region kan påverka migrationen i en hel världsdel. Politiska beslut i stormakternas huvudstäder får konsekvenser för vardagen på andra sidan klotet.
Under en rad år har Sveriges Radio därför satsat på utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.
/ Ginna Lindberg , Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är utkallade till världens alla vrår.

Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.

Utrikeskorrespondenterna från Sveriges Radio är:
ERIKA GABRIELSSON (Helsingfors), JENS MÖLLER (Norge och Island), DAVID RASMUSSON (Danmark), DANIELA MARQUARDT (Berlin), ANDREAS LILJEHEDEN (Bryssel), CLAES ARONSSON (London), MARGARETA SVENSSON (Paris), JOHAN-MATHIAS SOMMARSTRÖM (Istanbul), JESPER LINDAU (Moskva), CECILIA UDDÉN (Kairo), SAMUEL LARSSON (MAPUTO), PEDER GUSTAFSSON (Bangkok), HANNA SAHLBERG (Peking), LOTTEN COLLIN (Rio de Janeiro), KAJSA BOGLIND (Washington), FERNANDO ARIAS (New York), FILIP KOTSAMBOUIKIDIS (Östeuropa), CAROLINE KERNEN (Ungt perspektiv), JOHAN ERGENDORFF (Global hälsa), STAFFAN SONNING (Global ekonomi), NAILA SALEEM (Kultur), LUBNA EL-SHANTI (Korrespondenttrainee) och ALICE PETRÉN (Migration).

Moderatorer/Gästande korrespondenter i Skellefteå: Sveriges Radios utrikeskorrespondenter Naila Saleem (Kultur) och Staffan Sonning (Global ekonomi). Samtalet leds av Anna Hernek från P1-morgon
Fotograf: Sveriges Radio
Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening i samarbete med Norran

FRI ENTRÉ – ”Först till kvarn”
Biljetterna delas ut på Nordanå den 28/8 innan Möt Radiokorrespondenterna

Öppettider

28 Aug, 2019 - 28 Aug, 2019
Onsdag 18:00 - 19:15