Dinosaurs The Exhibition

Upplev giganternas värld! 30 maj - 25 augusti
Ta ett steg tillbaka i tiden och kliv in i en förtrollad värld, vår historia! För 65 miljoner år sedan styrde de mest otroliga varelserna planeten jorden.

T-Rex med vänner invaderar Skellefteå

Stor som en stadsbuss och med ett gap som kunde svälja 250 kg kött i en tugga. Ett legendariskt rovdjur med ett käktryck på över två ton designat för att krossa ben. I sommar invaderar T-Rex och ett 30-tal andra dinosaurier Skellefteå.

Alla känner vi T-Rex och fascinationen för planetens, genom tiderna mest skräckinjagande rovdjur, bryter generationsgränserna. De flesta genomgår en dinosaurie-period under sin barndom och hos många består fascinationen ända upp i vuxen ålder. Tyrannosaurus Rex är för många den ohotade dino-konungen, mycket tack vare sina häpnadsväckande egenskaper. Trodde du att legenden var död för alltid? Då har du fel. Nu vaknar besten och hens vänner till liv på nytt. Inte i Nordamerika. Inte i Mongoliet, utan i Skellefteå där Nordic Exhibition välkomnar dig till Dinosaurs the exhibition.

"Tyrannosaurus rex is still the biggest, baddest land predator of all time. It was the size of a city bus, with a head almost as long as Tom Cruise is tall and a smile every bit as devastating. Scientists are just as smitten as the rest of us" George Etheredge for The New York Times
Nya fynd och rön gör dinosaurierna hetare än någonsin

För mer än 65 miljoner år sedan vandrade de mest häpnadsväckande varelserna på jorden. Högt ovanför marken svävade stora fågelliknande reptiler. Dinosaurierna är verkligen i ropet just nu. Forskare gör ständigt nya fynd och presenterar nya häpnadsväckande rön. Så sent som i mars 2019 korades fyndet av skelettet Scotty, “rexarnas rex”, till den största kända Tyrannosaurusen någonsin med sin 13 meter långa kropp och uppskattade kroppsvikt på 9 ton.

Något som också fascinerat och väckt förundran hos människor i allmänhet och forskare i synnerhet är dinosauriernas plötsliga död i slutet av kritaperioden. Den vedertagna bilden att en asteroid tog död på hela dino-epoken ifrågasattes nyligen av två forskarteam som hävdar att en serie vulkanutbrott kan ha tagit död på dinosaurierna redan innan asteroidnedslaget.

En familjeupplevelse utöver det vanliga

Mellan den 30 maj och 25 augusti, 2019 invaderas Skellefteå av dinosaurier då staden gästas av Dinosaurs The Exhibition. På mer än 1000 kvadratmeter tillåts besökarna vandra genom historiska landskap och beblanda sig med imponerande dinosaurier i full skala som tack vare sofistikerad teknik vaknar till liv, rör sig och för sig som de tros ha gjort för miljontals år sedan. Kungen T-Rex är så klart på plats men är långt ifrån ensam. Totalt finns ett 30-tal dinosaurier representerade. Bland annat den trehornade Triceratops och långhalsen Brachiosaurus. 

ÖPPETTIDER & BILJETTINFORMATION

Vilka öppettider gäller?
Öppettiderna varierar något. Se under länken Öppettider & priser för aktuella tider.

Var är utställning någonstan?
Bollhallen, Norrvalla idrottsplats Mullbergsvägen 11 A, Skellefteå

Hur lång tid tar det att gå på utställningen?
Tiden som utställningen tar beror på varje sällskap. Uppskattningsvis tar det ca en timme att gå utställningen.

Vad kostar ett besök?
Vuxen 170 kr
Barn/ungdom (3-17 år) 150 kr
Skolklass 100 kr per elev (samma pris för medföljande lärare)
Barn till och med 2 år går in gratis i målsmans sällskap
* Priserna är per person och inkluderar moms.

Var kan jag köpa biljetter?
Du kan köpa biljetter på plats, på Skellefteå turistcenter och online.
Gruppbokningar görs via bokningsidan dirketlänk eller direkt med Nordic Exhibitions på 011-26 50 50.
– Antalet biljetter i en gruppbokning kan justeras fram till 10 dagar innan planerat besök. Därefter är bokningen bindande.
– Betalning av en gruppbokning kan ske på plats eller via faktura.

 

Allt om Dinosaurie utställning hittar du på
www.dinoskelleftea.se  | #DinoSkelleftea