Det här hittar du på Nordsken!

Att försöka hinna med allt som händer på Nordsken är förstås en utmaningar. Programmet rymmer fler än 150 programpunkter, lägg därtill alla personliga fantasiyttringar och spontana infall så förstår man att Nordsken ska upplevas på plats. Här har du en översikt av vad händer i hallarna.

HALLARNA PÅ NORDSKEN

Nordsken arrangeras på Skellefteå Kraft Arena, 30 maj - 1 juni. Att försöka fånga allt som händer på Nordsken är förstås en utmaningar. Programmet rymmer fler än 150 programpunkter, och lägg därtill alla personliga fantasiyttringar och spontana infall så förstår man att Nordsken ska upplevas på plats. Här har du en översikt av vad händer i hallarna.

Äventyrshallen

Här handlar allt om äventyren. Träd in i en magisk värld bortom verkligheten. Kliv rätt in i medeltiden och möt en riddare eller testa göra trollbrygder likt Harry Potter. Möt Cosplayare och ställ frågor eller varför inte be om att fotas med dom? Möt kompisarna i Magic eller varför inte i ett klassiskt parti schack. På scenen hittar du panelsamtal men också prisutdelningar.

Exempel på aktiviteter:  Lajv, Rollspel, Brädspel, Cosplay, Reenactment, Figurspel, Kortspel

Kreativa hallen

I den kreativa hallen kretsar tillvaron runt skapande. Här hittar du bland annat tekniska museets utställning om #metoo och mer än 200 kvadratmeter LEGO, både små och stora bitar för både små och stora byggare. I kreativa hallen finns också en seriehörna med allt från det klassiska till de nya.

Exempel på aktiviteter: 200 kvadratmeter LEGO, Konstutställning, Artist Alley, Nördloppis, Serietecknarhörna, Serier, Böcker

Expohallen

Expohallen bjuder på hela 1800 kvadratmeter mässayta. Lägg där till en scen där bland annat kvalet till Eurocosplay äger rum och Europas största jumbotron hänger från taket så förstår du att det är bäddat för upplevelser. I Expohallen finns utställare från Europas alla hörn. Hela branschen. Allt från försäljare till producenter. Ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och  hitta något spännande att köpa med sig hem.

Exempel på aktiviteter: Västerbottens Film Festival, EuroCosplay, Prisutdelningar, Arkad- och flipperhall

Esporthallen

Här är det e-sport som gäller. Hall Elgiganten bjuder på turneringar i CS:GO, Tecken och massor med annat skoj. Här kommer även slutspelet i europas största e-sportturnering för kvinnor att utspelas.

Exempel på aktiviteter: Womens e-sport league, CS:GO, Super Smash Bros, Elgiganten Scenen