Drygt 500 på årskongress

500 deltagare. Tight schema. Ambitiöst program. Det är förstås mycket som ska klaffa. Konferenstekniken ska fungera, hotellrummen vara tillräckligt många och maten lika god som vältempererad. Det kräver en kompromisslös omsorg för detaljer och kanske viktigast av allt, att platsen är välkomnande.

FSUM ÅRSKONGRESS

I juni 2016 träffades Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagning i Skellefteå. Anledningen var den nationella årskongressen som den här gången samlade 500 deltagare under tre dagar.

500 deltagare. Tight schema. Ambitiöst program. Det är förstås mycket som ska klaffa. Konferenstekniken fungera, hotellrummen vara tillräckligt många och maten lika god som vältempererad. Det kräver en kompromisslös omsorg för detaljer och kanske viktigast av allt, att platsen är välkomnande. Öppen och positiv. Då blir de mänskliga mötena maximala.

– Temat för FSUMs årskongress var ”Se möjligheterna”. Det passade perfekt för Skellefteå, berättar Sanna Orellano, Visit Skellefteå. Här vill vi alltid ge ideérna plats och skapa utifrån de lokala förutsättningar som Skellefteå ger oss.

Gradängsittning på Scandic Skellefteå.
Fikamingel mellan passen.
Utställningsyta utanför föreläsningssalen.

Här är varje möte viktigt

– I Skellefteå är varje möte, kongress och evenemang viktigt och hjälps vi åt för att ska arrangemanget ska bli lika minnesvärt som effektivt.
För mötesstaden Skellefteå är närhet är ett honnörsord. Det handlar om närheten till kunden i planeringsfasen. Den rumsliga närhet på platsen och närheten till att hitta lösningar på hastigt uppkomna utmaningar.
– FSUM var ett kvitto på att Skellefteå är en självklar plats att mötas på. Det vittnar inte minst utvärderingen från deltagarna om. En stor tumme upp till alla andra inblandade som svarade för fantastiskt värdskap och professionell leverans.

Saxat ur utvärdering FSUM: ”Väldigt trevlig, allt centralt och tillgång till älven. Doft av hägg överallt och solsken, den ljusa natten!!”
Saxat ur utvärdering FSUM: ”Vacker, vänlig lagom stor med närhet till natur, stadsliv o fräscha lokaler.”
Saxat ur utvärdering FSUM: "Fenomenal mötesstad! Roligt att få se olika delar av staden. Korta avstånd o trevliga människor!"
Saxat ur utvärdering FSUM: ”Mycket trevlig! Trevliga invånare som gärna berättade om sin stad. Väldigt vacker stad och natur!”
Saxat ur utvärdering FSUM: ”Super trevlig! Vänligt bemötande och vacker stad!”
Shape
Berättandet
Shape
Story

Berättarnas Stad

Västerbotten, främst de norra delarna, har frambringat många författare. Finns en förklaring? Finns flera? Är det på arvet från n´Zakri, det genetiska?
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Äventyr
Shape
Tips

Tips på 6 äventyr

I Svansele finns bland annat ett av Sveriges största vildmarksmuseum. Men också så mycket mer. Som äventyret runt knuten, kokkaffe i träkåsor och vildmarksbuffé serverad på viltplanka.
Sommar
Svansele
Svansele
Shape
Annorlunda boende

Stiftsgården – Skellefteås vagga

På sätt och vis var det här allt började, för Skellefteås del. På Stiftsgården, vägg i vägg med Sveriges största landskyrka, landets äldsta träbro och Bonnstan...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Boende och möteskapacitet i Skellefteå

I Skellefteå finns många olika typer av möteslokaler och boenden för både stora och små möten. Välj mellan cityhotell, familjeägda småhotell, vandrarhem i herrgårdsidyll, fina campingstugor, konferensgårdar...

Taggar
Shape
Möten
Shape
Äventyr
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ ADVENTURE PARK

Alltifrån en 80 meter lång zipline som garanterar skönt sug i magen till ett barnäventyr ett par meter ovan marken. På Skellefteå Adventure Park finns svindlande utmaningar för stora såväl som små.

Närproducerat i unik saluhall
Shape
Mathantverk
Shape
Story

Närproducerat i unik saluhall

Saluhallar är lite som en öppen marknadsplats, fast inomhus. I Sverige finns de framför allt söder om Gävle, men Burträsk, strax söder om Skellefteå, är ett lysande undantag i norr.
Sommar
Burträsk
Burträsk
Shape
Aktiviteter
Shape
Möten

BÄSTA PRAXIS: PORSCHE ON ICE

De där fantastiska februaridagarna då italienska Porsche besökte Skellefteå, Swedish Lapland och gjorde heder av isen på Varuträsket - bara för att få uppleva hur det är att köra bil på fruset vatten.

Restaurangtips i Skellefteå

Vi är mäkta stolta över våra naturliga smaker. De som bottnar i en välmående natur där fantastiska råvaror har fått växa i sin egen takt. På sina egna villkor.

Taggar
Shape
Mathantverk
Shape
Tips
Shape
Mathantverk
Shape
Story

Svedjan ost – en av de bästa

Fasaden på gårdsmejeriet är vitputsad. Ytterdörren djupröd med ett sirligt sigill i rostfritt stål. Här gör Pär och Johanna några av Sveriges bästa ostar.

Shape
Äventyr
Shape
Story

STADSNÄRA PADDLING I NATURRESERVAT

Att paddla kanadensare handlar mycket om samarbete och ju tajtare de övervuxna vattenvägarna blir desto viktigare är det att just det där samarbetet fungerar.