HemBoende

Villa insikt

Shape
Telefon
070-5894154
Webbplats
www.villainsikt.se
Boka nu

Villa Insikt – med rum för din inre & yttre resa.

Ta en skogspromenad, titta ut över sjön, skåda en fantastisk stjärnhimmel. Forskning visar att storslagna naturupplevelser gör oss till godare och mer osjälviska människor, naturen får oss att må bättre. Forskarnas slutsats är att de människor som inser att de inte själva är världens medelpunkt, utan en liten del i ett stort sammanhang, tar mer hänsyn till andra och är mer villiga att hjälpa andra.

Aktiviteterna på Villa Insikt är många. Vinter och vår finns möjlighet till vandring med snöskor, promenader genom den vackra byn eller efter skoterspår i den bleka vintersolen, eller i den värmande vårsolen. Du kan också njuta av stjärnklara nätter, göra snö-änglar i den orörda gnistrande vita snön. Åka spark genom byn en vinterkväll med stjärnklar himmel och om du har tur kan du få se norrskenet dansa på den norrländska himlen för att sedan göra eld ute på eldstaden på gården i Villa Insikt och grilla korv.

Det finns bastu att hyra och rulla sig i den mjuka snön på vintern eller bada i sjön på sommaren.

Du kan utforska naturen i närområdet, hyra båt eller kajak och utforska Gökssjön som har flera öar att gå i land på. Vandringsled längs Risån med grill kåta och timrad stuga med liten kamin.

På en av öarna i sjön finns en liten stuga med grillplats som du kan besöka och även hyra för en natt.
Eller kanske besöka de gamla kalkbrotten i byn, där ungdomar idag dyker i det turkosa vattnet.

Det finns fiskemöjligheter, vintertid isfiske (Pimpla) sommartid från båt eller strand i Göksjön, Stora Bygdeträsket och i Risån (fiskekort kan köpas i byn). Bär och svamp plockning på hösten. Bad med fin sandstrand 1 km från Villa Insikt.

OBS! Ej tillåtet att ha med egna djur i huset p.g.a. allergier.

Boka nu