HemBoende

B&B Forest

Shape
Telefon
070-346 55 48

Boendet är öppet 2019, fråga om det är ledigt innan ni kommer!

Här kan ni bo hos Tova och Bob Glänta på deras gård från 1838. År 2008 startade de upp deras B&B. Gården ligger i utkanten av byn, Holmsvattnet, som ligger 25 km söder om Skellefteå i Västerbotten. I hjärtat av deras B&B ligger deras hus med ett stort mysigt kök där det finns soffor och en stor täljstenskamin. Det är här de serverar den ekologiska och lokalproducerade frukosten.

Flera av rummen som du kan hyra har egen bokhylla fylld med böcker och ligger på övervåningen. Varje rum har sin egna unika design med en blandning av gammalt och nytt. Även separat stuga med litet kök finns att hyra. Sällskapsrummet som finns i huvudhuset, som är en glasveranda i tornet, har soffor, spel och utsikt över stora delen av gården och sjön.

B&B Forest Inn Holmsvattnet ligger intill en stor sjö, Holmsvattnet, som har en egen sötvatten skärgård med minst 40 öar där det häckar både storlom, fiskgjuse och sångsvanar.

I anknytning till gården ligger en vacker gammal skog där bl.a. orkidéer, bär och svampar trivs. Det rinner en bäck från sjön som slingrar sig igenom skogslandskapet och ut mot havet. Fullt med kabblekor blomstarar där vid sommarens början. I bäcken lever bl.a. bäver och strömstare.

Har man tur kan man få se älg när de stryker förbi gården och betar lite på slyt som finns runtom huvudhuset.

De har en eka och två kanoter som man kan få låna när man bor hos dem. Man kan t.ex ro ut till ön där fiskgjuseparet häckar och se de majestetiska fåglarna på nära håll.

Ekologiskt tänkande lönar sig här!
Om du kommer till dem genom att vandra*, då får du stanna första natten gratis och om du kommer cyklandes är det halva priset för den första natten!

*Du måste ha vandringskängor, ryggsäck och inte komma gående från flygplatsen. 

Att göra

Sommaraktiviteter: fiska, skogspromenader, basta, rodd, bada badtunna, spana efter vilt, paddla kanot, se fiskgjuse, tälta på egen ö, gå och titta på boskapsdjuren i byn, plocka svamp och bär, läsa en bok i en av deras hängmattor eller bada i sjön. 

Vinteraktiviteter: chans att se ren och norrsken, basta, bada badtunna, skridskoåkning, pilka fisk, skogsskidtur, spana efter vilt, grilla med en kopp choklad eller bara luta dig tillbaka med en god bok och en kopp te.

Några extra aktiviteter;
Badtunna 750 kr/uppvärmning
Massage 400 kr/45min

Bra att veta:
Gratis WiFi (internet).
Toalett och dusch delas av boende.
Rökning och husdjur endast utomhus.
De tar kort och kontanter som betalning.

Priser: I priset ingår bäddad säng, frukost, handduk, bastubad och om man bor mer än två nätter ingår även hämtning och lämning vid flyget.

Välkommen till oss!

Tova och Bob Glänta