Midnattssolsloppet

Kicka igång sommaren med en fartfylld folkfest i norra Sverige. 55 minuter från Skellefteå och Piteå centrum, samlas Sveriges elit inom banracing för att göra upp om titlarna, helgen 14-15 juni!

Midnattssolsloppet - allt du behöver veta

Boka in 14-15 juni för banracing med Skandianaviens elit. På en tidigare hemlig militärbas välkomnas såväl team som besökare som gillar fart, folkfest och motorsport att uppleva en riktig höjdpunkt veckan före midsommar. Klasserna som tävlar är TCR Scandinavia, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 och Formula Nordic. Så kicka igång sommaren med en fartfylld folkfest i norra Sverige!

I hjärtat av de norrländska skogarna etableras Skandinaviens modernaste och längsta racingbana med en kapacitet på upp till 100.000 åskådare. Sommaren 2019 går startskottet för det nygamla Midnattssolsloppet.

50 år efter att den sista tävlingen av Midnattsloppet kördes återupplivas traditionen med målet att bli den mest välbesökta motortävlingen i Sverige. Eliten inom racing från hela Skandinavien gör upp om titlarna under storslagen midnattssol helgen före midsommar.

Välkommen på en fartfylld helg med racingeliten, publikfest och aktiviteter för hela familjen. Platsen för Midnattssolsloppet är Drivecenter Arena i Fällfors, 55 minuters bilfärd från Skellefteå centrum och Piteå centrum. Här finns olika hotellalternativ, varierande restaurangutbud och mysiga stadskärnor. Och för dig som föredrag campingliv så finns många varianter att välja på.

Tävlingsarrangemanget genomförs av Drivecenter Arena som tillsammans med Skellefteå Motorsällskap och många andra regionala företag och föreningar gör detta möjligt.

Tävlingsprogram >>
Bussar från Skellefteå, Piteå och Umeå >>
Områdeskarta Huvudområde >>
Områdeskarta Banområde >>
Tävlingsklasser >>
Biljetter >>

TORSDAG 13 JUNI, 09.00-21.00
Porsche Trackday

FREDAG 14 JUNI, 09.00-01.00
Test, kval, driftshow och avslutande afterrace med livemusik!

LÖRDAG 15 JUNI, 12.00-01.00
Warm up, invigning, race, driftshow och afterrace med livemusik!

TCR Scandinavia
Porsche Carrera Cup Scandinavia
GT4
Formula Nordic

BANAN – 4,2 KILOMETER

Med sina 4,2 kilometer blir banan Skandinaviens längsta och modernaste anläggning för banracing. Placeringen av banan är mitt emellan Skellefteå och Piteå – 55 minuters bilfärd från vardera stadskärna.

I anslutning till banan uppförs två läktare med sammanlagd kapacitet på 5016 numrerade sittplatser. Utöver detta finns det plats för ca 20.000 personer på åskådarplatser på publikvall. Totalt beräknas området rymma upp till 100.000 åskådare, vilket gör området till norra Sveriges största sportarena.