Sommarens artister i Skellefteå

Frågan är om Skellefteå någon gång har kommit till start med ett sådant starkt startfält som i sommar?
Skellefteå har alltid haft epitetet musikstad, och med ett startfält av artister inför sommaren 2019 är så starkt som i år kan ingen ifrågasätta detta.

Ta bara Shy Martin, Veronica Maggio, Timbuktu och Seinabo Sey som exempel.

ARTISTER PÅ SCENER RUNT OM I SKELLEFTEÅ

Startfältet till sommarens scener i Skellefteå är maxat till bristningsgränsen. Frågan är ifall det någonsin har ställt sig så många stora artister på så många olika scener under hela sommarhalvåret som detta år. Så väl Stadsfesten som trästock levererar stora namn och en fin bredd i sina program. Så förbered dig för årtiondets kanske mest spännande musiksommar i Skellefteå.

Musik vid bryggarbacken 9/7, 16/7, 23/7, 30/7

Under fyra tisdagar i juli bjuds det på (ja, det är fri entré!) musik av lokala artister, både mer etablerade och unga lovande. Vi ser framför oss superhärliga, varma kvällar där såväl barn­familjer, ungdomar som äldre, Skellefteåbor och besökare, möts några timmar på en av de vackraste ­platser Skellefteå centrum erbjuder. Fullsatta uteserveringar och massor av människor framför scenen får njuta av skön musik med Skellefteå älv som fond. Kan knappast bli härligare än så en tisdagskväll i juli!  

9 juli: Rock med Sheriffen. Supportakt: Paradolia
16 juli: Soul & R'nB med Agnes Demekech Hedlund och Mästerskapet. Supportakt: Alma Lindström
23 juli: Skön jazz med Peter Fjällström och Bergner/Holmström trio. Supportakt: Hällgren/Holmström/Löfgren.
30 juli: Storslagen show med Context. Supportakt: Window Weather.

Trästockfestivalen –  19-20/7

Festivalen räknas idag in bland Sveriges fem största musikfestivaler. Det är fortfarande här du hittar den nya spännande musiken såväl som dina gamla favoriter samt en mängd andra kulturyttringar, och det är fortfarande helt gratis. På scen i sommar, bland andra Deportees, Shirin och Silvana Imam. www.trastockfestivalen.se

Silvana Imam. Foto: Pressbild.

Bo Kaspers Orkester, Seinabo Sey och Timbuktu – 26/7

Tre utomhuskonserter på en kväll. Kan det bli bättre? Tillställningen som arrangeras av For Events, drar igång i Nordanåparken 17.00 och kommer att bli en oförglömlig kväll.

Bo Kaspers Orkester är ett av Sveriges mest populära live-band sen 90-talet. Blandar pop, soul, jazz och visor.

Timbuktu en av Sveriges största hiphopartister som skildrar samhället på skånska. Blandar musikaliska influenser från hela världen.

Seinabo Sey är en svensk artist som slagit igenom stort senaste åren och snabbt har blivit ett namn att räkna med.

Bo Kaspers Orkester, Seinabo Sey, Timbuktu & Damn! Foto: Pressbild.

Laleh 17/8

Laleh förlänger evenemangssommaren ordentligt med en spännande konsertkväll vid Stadsparksområdet i Skellefteå lördag 17 augusti.
Scenen kommer stå till på Storgatan mellan Stadsparken och Verandan. Det är onumrerade ståplatser.

Laleh. Foto: Pressbild

Stadsfesten – 26-30/6

Stadsfesten i Skellefteå är inne på sitt 26:e år som central stadsfest. Det som tidigare hette Skellefteåfestivalen är idag en av Norrlands största gatufestivaler och lockar årligen 100.000 besökare, och det är inte konstigt när deras lineup av artsiter är så digert. Varmt välkommen till Skellefteås största folkfest! Läs mer och köp biljetter här >>

Lördag 29/6 Veronica Maggio. Foto: Pressbild
Lördag 29/6 Otto Knows. Foto: Pressbild
Fredag 28/6 Miriam Bryant. Foto: Pressbild
Fredag 28/6 Dee Snider. Foto: Pressbild
Torsdag 27/6 Peg Parnevik. Foto: Pressbild
Fredag 28/6 Shy Martin. Foto: Pressbild

Läs också

Shape
Evenemang

Stadsfesten i Skellefteå

Stadsfesten är en av Norrlands absolut bästa musikfestivaler. Årligen lockar arrangemanget runt 90 000 besökare till Skellefteå City. Här är historien om Skelleftefestivalen, som sedermera blev Stadsfesten och ett av Skellefteås allra självklaraste sommarnöjen.
Sommar
Skellefteå City
Skellefteå City
Shape
Evenemang

Fantastiska Trästockfestivalen

Trästockfestivalen är en av årets självklaraste höjdpunkter. Den är Sveriges största festival som vägrar entréavgift, blandar stort och smått och internationellt med lokalt...
Sommar
Nordanå
Nordanå
Shape
Evenemang
Shape
Teater

Sommarteater: Bröderna Lejonhjärta

Västerbottensteatern gör comeback med
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Äventyr
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ ADVENTURE PARK

Alltifrån en 80 meter lång zipline som garanterar skönt sug i magen till ett barnäventyr ett par meter ovan marken. På Skellefteå Adventure Park finns svindlande utmaningar för stora såväl som små.

Shape
Tips
Shape
Utflyktsmål

12 UTFLYKTSMÅL ATT UPPTÄCKA

En riktigt bra sommardag handlar ibland om att bara vara spontan. Att välja en plats — kanske en ny som du aldrig tidigare besökt eller en gammal favorit du länge velat återvända till — och bara ge sig av. [...]

Shape
Story
Shape
Utflyktsmål

BO PÅ Ö OCH PITTORESKT HAMNCAFÉ

Ön Hamnskär ligger längst ut i Skellefteå skärgård. Det finns inget rinnande vatten. Ingen el. Men det går turbåtar två gånger per dag och sammanlagt finns det sju bäddar fördelade på lotshus och annex. [...]

Shape
Foto
Shape
Story

FÅNGA VILDMARKEN

För några år sedan följde jag med Conny upp på självaste Vitberget. Då vandrande vi. Och klättrade. 17 meter upp i utsiktstornet på toppen. Då var det natt, högsommar och utsikten vidunderlig.