Vitberget - Vitbergsbacken

Två kilometer norr om Skellefteå centrum hittar du Vitbergsbacken i direkt anslutning till Skellefteå Camping/Skidstadion. Backen har två liftar, två nedfarter, en barnbacke med åkband och en omtyckt Fun-park med hopp och rails.

Liftkort och parkering

Vitbergsbacken drivs av Friluftsfrämjandet Skellefteå i samarbete med Skellefteå kommun, Kultur- och fritid, som underhåller och pistar backen. Friluftsfrämjandet ansvarar för service under backens öppethållande, se deras facebook eller ring 070-567 90 31 (vardagar under kontorstid).

Vid backens fot finns värmestuga med kiosk och servering av lättare mat och möjlighet att värma din medhavda mat i mikrovågsugn.

Parkerar din bil gör du vid barnbackens fot, väster om liftarna.

Följ skyltning vid Mossgatan.

Friluftsfrämjandet säljer liftkort som du kan köpa i backen.
Friluftsfrämjandet har också skid- och snowboardskola och uthyrning av utrustning. Prata med dem när du besöker backen, gå in på deras facebooksida eller rong 070-567 90 31 (vardagar under kontorstid).

Obs! Backen får inte användas utanför ordinarie öppettider.

Barnbacken med åkbandets öppettider.

Det kostar inget att åka i barnbacken. Rullbandet är igång under tiden stora backen är öppen.

Friluftsfrämjandet Skellefteå (sköter barnbacken)

Avvikelser kan förekomma på grund av tävlingar eller svåra väderförhållanden.

Har du frågor och synpunkter ?

  • Vid frågor och funderingar vardagar och dagtid och som gäller drift och underhåll av backen, ring Skellefteå kommun, Kundtjänst 0910-73 50 00.
  • Vid frågor och funderingar kvällstid och helger och som gäller drift och underhåll av backen, kontakta Friluftsfrämjandets personal på plats.
  • Vid frågor och funderingar kvällar och helger och som gäller öppettider, kundbemötande och övrig service, ring 070-567 90 31 (vardagar under kontorstid) eller gå in på Friluftsfrämjandetsfacebooksida.

20 minuter före och under backens öppethållande når du Friluftsfrämjandets personal på plats. Om ärendet inte är akut angående Friluftsfrämjandets ansvar, ser vi gärna att du mejlar till: johannanyberg84@gmail.com eller ringer/sms:ar 0730-65 60 90.

Kalla fakta
– Backens totala fallhöjd är 95 m
– Backens längd är 635 m
– 2 liftar
– Servering
– Skiduthyrning för slalom
– Backen öppnar så snart det finns tillräckligt med snö/kyla.
– Köldgränsen för backen är – 18 grader.

För aktuella öppettider se Facebooksidan