Skridskoåkning

Friåkning på spolade isar erbjuds på många håll runt om i kommunen.

Till höger på sidan hittar du länkar till kommunens isbanor. Isbanorna erbjuder allmänhetens åkning under vissa tider, som är olika för varje isbana.

Isbana med konstfrusen is

Den konstfrusna isbanan med sarg på Tallbacka IP i Bureå har normalt is från mitten/slutet av oktober. Vid regn eller många plusgrader stängs den.

OBS! Det finns inte längre någon konstfrusen isbana på Norrvalla IP.

Status isbana med konstfrusen is
Uppdaterat 2017-01-16: Nu går det att åka på isbanan i Bureå. Träningar kan förekomma vissa kvällar.

Isbanor med naturis

Det finns även spolad naturis på en mängd platser runt om i Skellefteå kommun. I centralorten servar Fritid/Norrvalla isar på Anderstorp IP, Sörböleskolan , Skogsvallen, Nordanå, Norrhammarskolan, Lejonströmsskolan,  Sjungande Dalen IP, Sunnanå, Morö Backe skola och Torsplan på Norrvalla. Utöver dessa servar TK/Parkavd ett flertal mindre isar vid skolor och bostadsområden. Dessutom finns spolade isar i Bureå, Byske, Ersmark, Jörn, Lövånger, Skelleftehamn och Ursviken.

Status isbanor utanför centralorten
Uppdaterat 2017-01-16: Nu går det att åka på isbanan i Ersmark. Träningar kan förekomma vissa kvällar.

Status isbanor i centralorten

Uppdaterat 2017-01-16: Nu går det att åka på Anderstorp IP, Sörböleskolan , Skogvallen, Nordanå, Norrhammarskolan, Lejonströmsskolan, Sjungande Dalen IP, Sunnanå, Morö Backe skola och Torsplan på Norrvalla

Allmänhetens åkning

Allmänhetens åkning sker efter regler som varierar med tid och plats. Glöm inte hjälmen när ni besöker våra isar! Vill man använda klubba och puck måste man först undersöka vilka regler som gäller där och då. Kom ihåg att ta hänsyn till de små åkarna som inte alltid har full kontroll på sin åkning.
Mer information finns här >>

Skridskobana Gärdefjärden

På sjön Gärdefjärden i Lövånger plogas en skridskobana för långfärdsåkning. Till höger på sidan hittar du länken till isbanorna, där kan du också gå in på övriga ishallarnas egna sidor och titta om och eventuellt när de har öppet för allmänheten.