Forum Museum Rönnskär

Mitt inne på ett av vår tids största kopparsmältverk, Rönnskärsverken, möts guldkantad historia och modern industri på Forum Museum Rönnskär.

Själva platsen där Forum Museum Rönnskär är beläget är spännande. Museet ligger mitt inne på industriområdet för smältverket Rönnskär. För att få komma innanför grindarna måste man första boka sitt besök. Väl inne kör man genom ett gigantiskt industriområde i full drift fram till ett stort gammalt grönmålat trähus, själva museet.

På Forum Museum Rönnskär får man höra om den tid som flytt under smältverkets och skärgårdsområdets 80-åriga historia, från guldfyndet i Fågelmyran till dagens smältverk.

En som spelat en viktig roll under historien är, Ivar Kreuger, finansman och majoritetsägare i Boliden verksam på 30-talet, har spelat en stor roll under historiens gång. På museet finns hans skrivbord bevarat tillsammans med brev och foton, även en nyproducerad film om hans liv finns att se.

Forum Museum Rönnskär är mycket mer än så, här finns även en utställning om guld, en modell av ett tidigt smältverk, OS-medaljer och mängder av andra föremål. Och har ni riktigt tur när ni är på besök så kan ni få se och till och med känna på en alldeles nyproducerad äkta guldtacka.
Boka alltid ditt besök i förväg och kontakta oss innan ankomst på tel. 073-800 05 18 Mona Stenberg via telefon eller sms så vi kan meddela Rönnskärsverkets reception, annars kommer du inte in. Välkommen!

Entré: 100 kr för vuxna över 18 år. Barn från 7 år – 18 år 20 kronor. Avgiften betalas på museet, gärna med kontanter eller swish.

Större grupper kan få grupprabatt. Fikaförsäljning och mat finns i närheten av museet.