Bureå Arkiv

Bureås 200-åriga industrihistoria avslutades då pappersmassefabriken lades ned 1992. Verksamheten efterlämnade åtskilliga hyllmeter med just papper – dokument – som på olika sätt speglar historien. Materialet är tillgängligt för allmänheten och finns samlat på gamla brukskontoret, i Bure Arkiv.

Sommaren 2017 öppnar Bure Arkiv en ny utställning som handlar om sågar. I centrum finns den nya modell som vi tidigare berättat om.

Vi visar också många fotografier från de olika sågverk som Bure Bolag haft genom tiderna.

Kanske har du själv jobbat i något av de senare sågverken, eller hört talas om att pappa, morfar, farfar eller annan släkting  jobbade på sågen. Nu kan du se bilder från dessa arbetsplatser.

Särskilt många fotografier har vi från den sista sågen som var i drift till 1972 (den som finns på bilden här nedan). När den var ny i början på 1950-talet togs det många fotografier som visar hur arbetet gick till och en del av dessa finns i utställningen.

Välkommen att titta. Öppettiderna kan du se i inlägget nedan. Passa gärna på att kombinera besöket med att lyssna på någon av föreläsningarna.

Öppettider

2 Jul, 2017 - 6 Aug, 2017
Söndag 00:00 - 00:00