Börja fiska - Låna en fiskeutrustning på Bureå bibliotek

Nya möjligheter att låna fiskeutrustning på Bureå bibliotek. Alla med ett bibliotekskort kan låna fiskeutrustningen gratis och för dig som är under 16 år finns möjlighet att låna den hela sommaren. Antalet utrustningar är dock begränsat.

I ett samarbete mellan Bureå bibliotek, Skellefteå kommun Fritid, Cykel & fiskecenter och det nationella projektet Börja Fiska kan du som är upp till 16 år låna en fiskeutrustning gratis hela sommaren. Börja Fiska är ett samarbete mellan Sportfiskarna, ABU Garcia, Sveaskog och lokala fiskebutiker.

Men även för dig som är äldre än 16 år kan låna fiskeutrustning med ditt bibliotekskort här på Bureå bibliotek. Prata med personalen på biblioteket så berättar de mer.

Bureå Bibliotek finns även tidningar, böcker och annan lokal information om fiskeplatser så att du lär dig hitta och fånga drömfisken.
Bureå bibliotek

Telefon:
0910-73 61 22
Besöksadress
Norra Ågatan 1
932 51 Bureå

För dig under 16 år ingår detta i paketet med fiskeutrustningen:

• Lån av fiskespö och rulle från Abu Garcia
• Gratis prova-på-medlemskap i Sportfiskarna (riksorganisationen)
• Olycksfallsförsäkring  (när du registrerat ditt medlemskap)
• Fiskehandboken – 32-sidor fisketips!
• Fiskedrag från Abu Garcia
• Börja fiska-tidningen

+ Fiskekort för Bureälvens nedre fiskevårdsområde.
(obs. I ditt paket från ”Börja fiska” ingår ett fiskekort från Sveaskog som gäller i ca 500 sjöar i Sverige, kontakta Sveaskog för att får reda på vilka fiskevatten det är giltigt)

Prata med din bibliotekarie för mer information.