Utforska

Sommartips

Vad du inte får missa i sommar!

Här har vi samlat tipsen för sommaren. Alltså de obligatoriska besöksmålen, de undangömda smultronställena, de självklara evenemangen och allt det där andra du inte får missa när du befinner dig i Skellefteå i sommar.

Shape
Stories

Stories från Skellefteå

Vi tycker det är kul med historier. Och vart ska man berätta historier, om inte här i Berättarnas Stad. De behöver inte alltid vara de märkvärdigaste eller mest storslagna historierna. Vi ser det som ögonblicksbilder från destinationen. Godtyckliga nedslag som berättar lite om hur vi har det här, långt upp i den norra hemisfären.

Shape
Tema Shopping

Julshopping i Skellefteå

Vi är stolta över både utmärkelsen Årets Cityhandel 2017 och att vår galleria Citykompaniet är den citygalleria i Västerbotten som har de nöjdaste kunderna. Så lite skrytsamma får vi vara - med stort utbud och personliga butiker. 168 steg mellan två shoppingcenter i city. Handelsplatser i söder och i norr. Ett brett utbud och trevligt bemötande.

Shape
Tema Mat och mathantverk

Mat och Mathantverk

Vi är mäkta stolta över våra naturliga smaker. De som bottnar i en välmående natur där fantastiska råvaror har fått växa i sin egen takt. På sina egna villkor. För tusentals år sedan lade samerna grunden till vår kokkonst.

Shape
Tema Is och snö

Tema: Is och snö!

Under stora delar av året ligger Skellefteå nedbäddat i ett tjockt, vitt täcke av snö som gör verkligheten liksom mjukare. Den stoppar om människor och byggnader, och vinterkylan biter sådär lämpligt i ansikte och tår.

Shape
Tema Hav

Skellefteå skärgård

Visst har närheten till havet satt sin prägel på Skelleteå - både som rekreationsområde och kommersiell betydelse. Den långa kustremsan ger besökaren möjligheter till sin egen speciella upplevelse med båtturer, fiske, bad, sol, natur och mycket annat.

Shape
Tema Fiske

Fiska i Skellefteå

Det krävs fina fiskevatten för att fostra duktiga fiskare, och i trakterna runt Skellefteå finns det en anmärkningsvärd hög koncentration av riktiga storfiskare - och de spänner från allt mellan målmedvetna gäddjägare och sjukligt passionerade laxfiskare.

Shape