Vinn jultomten på julafton!

Så här ligger det till. På uppdrag av Jultomten kom 1500 nissar (jo, du hörde rätt. En hel tomtearme) till Skellefteå för att bekanta sig med våra butikers utbud. Ja, inför julen och så. Dessvärre ville det sig inte bättre än att ingen av de 1500 nissar har kommit hem efter avslutat uppdrag Jultomten är förstås orolig och har bett oss, eller snarare er om hjälp...

TOMTEJAKT2017

Var med i #tomtejakt2017 och tävla om vad som förmodligen måste vara julens bästa överraskning. Nämligen en julklappsutdelning av självaste jultomten på julafton.

Så här ligger det till. På uppdrag av Jultomten kom 1500 nissar (jo, du hörde rätt. En hel tomtearme) till Skellefteå för att bekanta sig med våra butikers utbud. Ja, inför julen och så. Dessvärre ville det sig inte bättre än att ingen av de 1500 nissar har kommit hem efter avslutat uppdrag. Jultomten är förstås orolig och har bett oss om hjälp. Eller rättare sagt, han har bett oss be er att hitta dem.

Nissarna finns någonstans i Skellefteås butiker och enligt rykten ska de ha krupit in allt ifrån kläder och inredningsdetaljer till leksaker och hemelektronik. De har tagit tupplurar bland glasögon, smink och bilar och kilat in sig mellan bokryggar och blomkrukar. Ja, ni fattar. De gömmer sig praktiskt taget överallt.

Så ser du en bild på en nisse med information om tomtejakten i ett skyltfönster eller på en butiksdisk då vet du att det förmodligen finns nissar att hitta i just den butiken.

<film>

OM DU HITTAR EN NISSE

Hittar du en nisse skriver du namn, adress och telefonnummer på baksidan* och lämnar hen i den stora, magiska julstrumpan på Skellefteå Turistcenter. Den står nämligen i direktkontakt med Jultomtens verkstad och fungerar som en portal mellan här och där.

Gör du det, då har du chansen att vinna ett besök från självaste Jultomten på självaste Julafton. Och ja, ju fler tomtar du hittar och stoppar i sockan – desto större chans att vinna har du.

* Tycker ni att nissarna är lite väl stela och tvådimensionella? Jo, det är precis vad som händer med nissar när de drabbats av svår hemlängtan. Det är dock ingen fara, så fort de kommit hem igen blir de åter sina sanna jag.