Nyttiga tips för dig som arrangör

Här hittar du en rad nyttiga tips till dig som vill arrangera i Skellefteå. Som att kolla in vår evenemangskalender, kapacitet på våra anläggningar och hur du går tillväga för att skaffa rätt tillstånd. Självklart kan du när som helst också kontakta vår evenemangsansvarig för tips och hjälp.

NYTTIGA TIPS

Här hittar du en rad nyttiga tips till dig som vill arrangera i Skellefteå. Som att kolla in vår evenemangskalender, kapacitet på våra anläggningar och hur du går tillväga för att skaffa rätt tillstånd. Självklart kan du när som helst också kontakta vår evenemangsansvarig för tips och hjälp.

När

Innan du bokar in ett datum, ta en titt i vår evenemangskalender för att se vad mer som händer det datum ni tänkt er. Kanske krockar det med något annat, eller så kompletterar det ett annat evenemang på ett bra sätt! En del evenemang är fortfarande inofficiella, så ta för vana att även skicka ett mail till evenemangsansvarig på Visit Skellefteå, jenny.forslund@visitskelleftea.se med kort beskrivning av ert evenemang samt datum ni funderar på, så kan vi stämma av det mot evenemang som är i planeringsstadiet och som ännu inte är offentliga.

Var

Många gånger är det valet av plats och lokal som påverkar evenemangets tillgänglighet, upptagningsområde och därmed publik. Fundera gärna över var ert evenemang passar eller rådfråga evenemangsansvarig på Visit Skellefteå.
Förteckning över Skellefteås evenemangsarenor >>

Torg och andra offentliga platser

Nästan alla platser utomhus där allmänheten kan röra sig är offentliga platser. Dessa är till för alla och för att använda dem till ett evenemang eller liknande krävs som regel tillstånd av Polisen. När det gäller bokning av torghandelsplats ansöker du hos kommunen.

Läs mer om hur du kan hyra offentliga platser >>
Läs mer om torghandel i Skellefteå >>

Tillstånd

När man ska arrangera ett evenemang, inomhus eller utomhus, så behövs det oftast ett eller flera tillstånd. Vissa söker du hos kommunen och andra hos polisen. I vissa fall kan det även krävas ytterligare tillstånd från t.ex Skatteverket, Länsstyrelsen osv.

Tillstånd Offentlig plats söks via polisen >>
Tillstånd Offentlig tillställning >>

Fyll i ansökan och skicka den till registrator.nord@polisen.se alternativt gå förbi med den till bemannad Polisstation. Obs! Ansökan måste vara betald innan polisen påbörjar handläggning. Detta kan göras på Polisstation, eller via den inbetalningsavi som mailas till den mailadress som står på ansökan.

Tillstånd Kommunen >>
Vid evenemang kan kompletterande ansökningar behöva göras till kommunen. Tex livsmedelstillstånd, alkoholtillstånd eller tillstånd för brandfarlig vara.

Kapacitet på boendeanläggningar

I Skellefteå finns många olika typer av boenden. Bland annat 1114 hotellbäddar fördelade på 599 rum men också vandrarhem i herrgårdsidyll och moderna campinganläggningar. Läs mer om vår kapacitet här >>

Ta hjälp av vår evenemangsansvarig

Jenny Hultdin Forslund är evenemangsansvarig på Visit Skellefteå och har många tips och råd till er som arrangerar.
Läs mer om vilken hjälp som finns att få >>
Läs mer om biljettförsäljning och exponering >>


Warning: file_get_contents(https://plusone.google.com/_/+1/fastbutton?url=http%3A%2F%2Fvisitskelleftea.se%2Ftips-for-arrangorer%2F): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/forge/visitskelleftea.se/wp-content/themes/visitskelleftea/assets/php/cls_share.php on line 54

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Empty string supplied as input in /home/forge/visitskelleftea.se/wp-content/themes/visitskelleftea/assets/php/cls_share.php on line 57