Tillgänglighet under SM-veckan

Här hittar du inventeringar av tillgänglighet för de olika arenorna under SM-veckan och en intervju med en av tillgänglighetsvärdarna från företaget God Assistans. Det finns också en länk till en webbkarta för SM-veckan där du hittar mängder av information alltifrån olika parkeringar, publikområden, spårdragningar och mycket annat.

TILLGÄNGLIGHET UNDER SM-VECKAN

Här hittar du inventeringar av tillgänglighet för de olika arenorna under SM-veckan samt en intervju med en av tillgänglighetsvärdarna från företaget God Assistans.

Vitberget
Personer med rörelsenedsättning hänvisas till entré via Vitbergsbadet där nivåskillnaden är minst. Det finns en storbildsskärm på skidstadion.

Det finns tillgängliga toaletter se karta över Vitberget. I stadshuset finns det en tillgänglig toalett med fullstort skötbord, taklyft samt stomispol som är öppen under de tider kommunens kundtjänst är öppen, vardagar 7-17, lördag och söndag kl 10-15.

Norrvalla
Det är hög ljudnivå och kraftigt blinkande ljus (”discolampor”) på Norrvallas bollhall vid cykel- och motorcykeltrial.

Hissen till åskådarläktare under rullstolsinnebandyn har måtten 1,05 x 1,40 meter. För besökare med utomhusrullstolar som är längre än 1,40 kommer det att finnas ett antal lånerullstolar i Eddahallens entré. Du kan också få hjälp med förflyttning av personal på plats. Mer detaljerad information om tillgängligheten på Eddahallen kan du hitta här >>

Parkering
Det finns också en länk till en webbkarta för SM-veckan där du hittar mängder av information alltifrån olika parkeringar, publikområden, spårdragningar och mycket annat.

Webbkarta >>
Ladda ner karta som pdf >>

Vad är viktigt att tänka på när det gäller tillgänglighet?

– Största utmaningen när det gäller SM-veckan är snön, säger Anders Öberg, kundansvarig/verksamhetsutvecklare för God assistans. Vidare är det viktigt att alla arenor har publikytor för rullstolsburna, möjlighet till parkering nära för de med rätt till handikapparkering samt möjlighet att komma i kontakt med en tillgänglighetsvärd när man behöver information eller hjälp, säger Anders Öberg.

Vad gör en tillgänglighetsvärd under SM-veckan, några exempel?

– I uppdraget som tillgänglighetsvärd ska man finnas på plats under arrangemanget för att kunna hjälpa till med exempelvis framkomlighet samt information till besökarna, säger Anders Öberg.  Vi kan också gå igenom saker som t.ex. transport, parkering och publikytor för att säkerställa att arrangemanget blir så tillgängligt som möjligt för samtliga besökare.

Hur kommer jag i kontakt med en tillgänglighetsvärd?

– Man når oss enklast på tillgänglighetstelefonen; 076-848 77 50

Vad är God assistans?

– God assistans är ett företag som verkar inom personlig assistans, säger Anders Öberg. När man har ett beslut om personlig assistans via kommunen eller försäkringskassans så kan man välja oss som utförare av den personliga assistansen. Fördelen med oss som företag är öppenheten kring det ekonomiska upplägget samt att vi tar en låg avgift för tjänsten, säger Anders Öberg.

Har ni arbetat med tillgänglighetsvärdar under andra arrangemang?

– Det här är God Assistans första uppdrag som tillgänglighetsvärdar, men jag har tidigare arbetat som tillgänglighetsvärd i ett annat företag på Stora Nolia, Piteå dansar & ler samt SM-veckan i Piteå.