Upplev Titanic i sommar!

Det är den största utställningen i sitt slag och besöktes av tiotusentals människor när den gästade Malmö och Örebro. I sommar är Titanic The Exhibition till Skellefteå och är en av de absolut bästa anledningarna till varför du måste besöka Skellefteå i sommar. Men det finns förstås fler. Här hittar du massor med inspiration när du planerar din sommarsemester.

ALLT OM UTSÄLLNINGEN
Shape
Utställning

Titanic – en väldsutställning

Det sades att Titanic skulle vara osänkbar. Likväl försvann fartyget klockan 02.20 rätt ner i havsdjupet. Med sig tog hon 1496 människor.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Spela video

VIDEO: Titanic The Exhibition

Under sommaren kan du uppleva Titanics myter, historier och glans i en av världens största vandringsutställningar på Eddahallen i Skellefteå.

Shape
Titanic

SKELLEFTEÅ MUSEUM GER: AMERIKABREVEN

Under emigrationsåren 1870-1930 var det många som utvandrade från Sverige. I Västerbotten var emigrationen inte lika omfattande, men en del människor lockades att göra den långa resan över Atlanten. Vilka va [...]

Shape
Äventyr
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ ADVENTURE PARK

Alltifrån en 80 meter lång zipline som garanterar skönt sug i magen till ett barnäventyr ett par meter ovan marken. På Skellefteå Adventure Park finns svindlande utmaningar för stora såväl som små.

Shape
Bad
Shape
Tips

Badplatser att förälska sig i

En sak är säker, befinner du dig i Skellefteå i sommar behöver du inte oroa dig för bra alternativ när du behöver svalka.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Familj
Shape
Story

Utforska Exploratoriet!

Till Exploratoriet på Nordanå kommer du för att utforska och laborera, berättar David. Vi vill stimulera till att tänka utanför lådan och att du själv ska bli en aktiv del i upplevelsen
Sommar
Nordanå
Nordanå

Titanic sant eller falskt?

Det är den mest realistiska Titanicfilmen som har gjorts. Men när historikern Claes-Göran Wetterholm och filmregissören James Cameron träffades slog det ändå gnistor.

Taggar
Shape
Titanic

Boka biljetter

Biljetter till Titanic Exhibition bokar du online med arrangören Nordic Exhibitions. Har du frågor om utställningen kontaktar du Skellefteå Turistcenter.

Öppettider Skellefteå Turistcenter
Må-Fr 10-18
Lö 10-16
Sön 12-16

Boka biljetter >>
Shape
Story
Shape
Utflyktsmål

RISMYRLIDEN – GLÄNTA PÅ PÅ DÖRREN TILL DET FÖRFLUTNA

Som besökare kan man bland annat prova på att kärna smör, slöjda, prova på smide, delta i slåttern, baka i bagarstugan eller ta en fika i det lilla caféet.

Shape
Familj
Shape
Tips

BODA BORGS UTMANINGAR

Boda Borg handlar om att ta sig an bergets utmaningar. Nej, tro inte att det rör sig om bergsklättring. Det här är något helt annat.

Sommarens musik- upplevelser

Spela video

VIDEO: Syskonens mormor överlevde Titanic

ALLT OM TITANTIC THE EXHIBITION

ALLT OM TITANTIC THE EXHIBITION

Här hittar du allt om tider, hur du bokar biljetter och förstås allt om utställningen.
Nordic Exhibitions