Nordsken 10-12 maj!

Nordsken är norra Skandinaviens största event för spelkultur och populärfiktion och en hyllning till spel, kultur och kreativitet. 10-12 maj, 2018 hålls spelfestivalen för sjunde gången på åtta år i Skellefteå – och nu är den större än någonsin. Här hittar du några av höjdpunkterna, ett paketerbjudande samt lite tips på vad du kan göra i samband med Nordsken i Skellefteå.

VIDEO: DET HÄR ÄR NORDSKEN
Shape
Evenemang

Nordsken – störst i norr!

Nordsken är norra Skandinaviens största event för spelkultur och populärfiktion och arrangeras 10-12 maj, 2018 i Skellefteå. Det är sjätte gången på sju år – och i nu är den större än någonsin.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Det här hittar du på Nordsken

Att försöka fånga allt som händer på Nordsken är förstås en utmaningar. Programmet rymmer fler än 150 programpunkter, lägg därtill alla personliga fantasiyttringar och spontana infall så förstår man att Nordsken ska upplevas på plats. Här har du en översikt av vad händer i hallarna.

Taggar
Shape
Evenemang
Shape
Nordsken
Shape
Evenemang
Shape
Nordsken

NORDSKEN PRESENTERAR: KARL YTTERBERG

Karl Ytterberg är kanske mest känd från SVT:s lajväventyr Barda. Där blev han Barda-Karl med svenska folket och fick barn över hela landet att sitta bänkade framför tv-apparaterna när de levde sig in Bardas [...]

Shape
Nordsken

NORDSKEN PRESENTERAR: FREDRIK MALMBERG

Utan Fredrik hade inte svensk spelindustri sett ut som den gör idag, Drakar och Demoner hade aldrig existerat och vi hade inte fått veta något om hur det är att äta frukost med Arnold Schwarzenegger.

Spela video

VIDEO: Nordsken - games, culture & creativity

Nordsken är norra Skandinaviens största event för spelkultur och populärfiktion och en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet.

Shape
Evenemang
Shape
Nordsken

12 funny facts om spelkulturen

Spelkulturen är full av funny facts. Här får du 12 funny facts rätt upp och ner, serverade av Nordskens arrangörsstab.
Sommar
Skellefteå kraft arena
Skellefteå kraft arena

Family Bundle

Nordskens familjepaket inkluderar boende på Skellefteå Stadshotell och entréavgift till Nordsken.

Dessutom får du tillgång till rabatterade erbjudanden på tangerande aktiviteter som Titanic The Exhibition och Exploratoriet.

Till paketerbjudandet >>
Shape
Evenemang
Shape
Nordsken

Cosplay på Nordsken

Fanny M. Bystedt är koordinator för EuroCosplay i Sverige och är givetvis på plats i Skellefteå som i år värdar det svenska kvalet till Eurocosplay.
Sommar
Skellefteå kraft arena
Skellefteå kraft arena
Shape
Utställning

Titanic – en väldsutställning

Det sades att Titanic skulle vara osänkbar. Likväl försvann fartyget klockan 02.20 rätt ner i havsdjupet. Med sig tog hon 1496 människor.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Female Legends

Utforska Exploratoriet

ALLT OM NORDSKEN

ALLT OM NORDSKEN

Allt från packlistor, scenprogram och utställare till tävlingar och turneringar hittar på Nordskens egna webb.
Till Nordsken