Festivalsommar!

Frågan är om Skellefteå någon gång har haft så mycket på gång runt om på musikscenerna som i sommar? Här hittar du några av 2018 absoluta höjdpunkter samt lite tips på vad du kan förströ dig med mellan musikupplevelserna. Varmt välkommen!

VIDEO: Så här känns det!

Artistsvep 2018

First Aid Kit, Rita Ora, Icona Pop, Accept, Robin Schulz, Linnea Henriksson, Tomas Andersson Wij - för att nämna några av sommarens artister

Taggar
Shape
Evenemang
Shape
Evenemang

Fantastiska Trästockfestivalen

Trästockfestivalen är en av årets självklaraste höjdpunkter. Den är Sveriges största festival som vägrar entréavgift, blandar stort och smått och internationellt med lokalt...
Sommar
Nordanå
Nordanå
Shape
Evenemang

En Flotte – fyra tisdagar i juli

De senaste somrarnas stora succé är tillbaka på bryggarbacken i Skellefteå . Fyra flytande konserter helt gratis för alla som vill lyssna.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Evenemang

First Aid Kit till Skellefteå

Efter att de avslutat sin pågående världsturné väntar ett antal spelningar i sommarsverige – och nu är det klart att Skellefteå är en av städerna som får besök.
Sommar
Nordanå
Nordanå

Stadsfesten i Skellefteå

I sommar presenterar Stadsfesten - en av Norrlands absolut bästa musikfestivaler- artister som Rita Ora, Icona Pop, Robin Schulz och Accept. Det blir garanterat en fest att minnas...

Taggar
Shape
Evenemang
Shape
Evenemang
Shape
Teater

Sommarteater: Bröderna Lejonhjärta

Västerbottensteatern jubilerar med en av svensk litteraturs mest älskade sagor - Bröderna Lejonhjärta.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Hitta boende

Shape
Hav
Shape
Story

EN PERFEKT MORGON

Ön, en slags slumrande pärla i den södra delen av Bottenvikens skärgård, har på så sätt väckts till liv för en bredare allmänhet.

Shape
Äventyr
Shape
Tips

SKELLEFTEÅ ADVENTURE PARK

Alltifrån en 80 meter lång zipline som garanterar skönt sug i magen till ett barnäventyr ett par meter ovan marken. På Skellefteå Adventure Park finns svindlande utmaningar för stora såväl som små.

Shape
Utställning

Titanic – en väldsutställning

Det sades att Titanic skulle vara osänkbar. Likväl försvann fartyget klockan 02.20 rätt ner i havsdjupet. Med sig tog hon 1496 människor.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Naturreservat
Shape
Utflyktsmål

ALLT OM BJURÖKLUBB

Bjuröklubb är ett av Skellefteås mest besökta utflyktsmål. För alla som har varit där är halvöns förtjänster uppenbara, att fånga Bjuröklubbs i text eller tal är däremot inte busenkelt. Men låt oss i [...]

Shape
Mathantverk

MATTUREN I SKELLEFTEÅ

MatTuren arrangeras 19/8 och pågår mellan klockan 11–17. Dessa gårdar kan du besöka under MatTuren:

Till kalendariet