Turista på hemmaplan!

Sommarens stora utmaning handlar om att upptäcka allt skönt, kul och gott som en sommar i Skellefteå kan bjuda på. Därför utmanar vi dig att besöka 10 aktivitetsföretag, utflyktsmål eller evenemang i Skellefteå mellan 24:e juni och 31:a juli - då har du chansen att vinna bland annat 5000 kr i presentkort.

TURISTA PÅ HEMMAPLAN OCH VINN FINFINA PRISER

Sommarens stora utmaning handlar om att upptäcka allt skönt, kul och gott som en sommar i Skellefteå kan erbjuda - även för oss som bor här. Många gamla godingar finns förstås kvar samtidigt som mycket nytt och spännande har dykt upp. Så vår rekommendation är glasklar: Ut och upptäck sommaren!

Vi utmanar dig att uppleva minst 10 aktiviteter, utflyktsmål och evenemang i Skellefteå mellan 24:e juni och 31:a juli. Förutom garanterat härliga upplevelser får du också chansen att vinna finfina priser.

SJÄLVA TÄVLINGEN ÄR BUSENKEL
1. Kolla Skellefteå broschyren (Ladda ner Skellefteå sommarbroschyr>>).
2. Välj.
3. Upplev.
4. Ta en bild på dig själv på plats och hashtagga med #staycationskellefteå och #aktuellt besöksmål/aktivitet/evenemang.
5. Posta på Instagram.

Hinner du med 10 platser innan 31/7, 2017 deltar du i utlottningen om finfina priser. Vilka aktivitetsföretag, utflyktsmål och evenemang som omfattas av utmaningen hittar i Skellefteås sommarbroschyr (destinations of Swedish Lapland). Alltså, finns det med i broschyren så räknas det i utmaningen. Undantagna är året-runt-öppna butiker (sid. 47). *En broschyr kan hämtas på eller beställas från Skellefteå Turistcenter.

En sak till, du behöver ett öppet instagram-konto för att kunna delta.

VINSTLISTA

Presentkort laddat med 5000 kr Skellefteå City. (värde ca 5000 kr)
• Skärgårdstur med övernattning hos Kinnbäck skärgårdsturism. (värde ca 1000 kr)
• Cani-hike med Lappland emotions. (värde ca 700 kr)
• Årskort på Exploratoriet. (värde ca 300 kr)
• Sommarlunch på Munkvikens sommarcafé. (värde ca 300 kr)
• Startkort på Skellefteå Adventure park. (värde ca 290 kr)

Läs också

Shape
Familj
Shape
Tips

5 aktiviteter för hela familjen

När barnen har roligt så trivs föräldrarna — det är en sanning så god som någon, inte minst under semestern...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

5 förnämliga fiskevatten

Det krävs fina fiskevatten för att fostra duktiga fiskare, och i trakterna runt Skellefteå finns det en anmärkningsvärd hög koncentration riktiga storfiskare.

Taggar
Shape
Fiske
Shape
Tips
Shape
Café
Shape
Mat

6 caféer att ta en fika på

Det är inte helt fel att påstå att fika är en social institution i Sverige. Att ta en fika känns otvunget. Liksom förutsättningslöst. Ni vet, vi fikar lika gärna tillsammans med en gammal som eller en ny be [...]

Shape
Tips
Shape
Utflyktsmål

9 Utflykter i Skellefteå skärgård

På ön Pite-Rönnskar finns ett 30-tal små röda stugor. Förr om åren bodde fiskarfamiljer i de där stugorna. Det gör de inte längre. Idag är de privatägda sommarboenden långt ut i Bottenvikens skärgård. [...]

Shape
Tips
Shape
Utflyktsmål

9 Utflyktsmål att upptäcka

En riktigt bra sommardag handlar ibland om att bara vara spontan. Att välja en plats — kanske en ny som du aldrig tidigare besökt eller en gammal favorit du länge velat återvända till och bara ge sig av. Här [...]

Shape
Bad
Shape
Tips

Badplatser att förälska sig i

En sak är säker, befinner du dig i Skellefteå i sommar behöver du inte oroa dig för bra alternativ när du behöver svalka.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Gungande sommarevenemang

Upplev fantastiska sommarevenemang som Trästockfestivalen, Stadsfesten, Kyrkhelgen, Matfesten och Sommarteatern...

Taggar
Shape
Evenemang
Shape
Tips
Shape
Annorlunda boende
Shape
Story

Bo i Lövånger Kyrkstad

Kyrkstäder är på många sätt synonymt med dåtidens stora avstånd och plikten att gå i kyrka. Den svenska allmogen fick nämligen...
Sommar
Lövånger
Lövånger
Shape
Story
Shape
Utflyktsmål

BO PÅ Ö OCH PITTORESKT HAMNCAFÉ

Ön Hamnskär ligger längst ut i Skellefteå skärgård. Det finns inget rinnande vatten. Ingen el. Men det går turbåtar två gånger per dag och sammanlagt finns det sju bäddar fördelade på lotshus och annex. [...]

Shape
Aktivitet
Shape
Tips

Golf, bangolf eller discgolf?

Golfen har gjort en riktig klassresa, från överklass till brett folknöje. Dessutom har sporten knoppat av sig och blivit till helt nya aktiviteter och därmed trevliga sommarnöjen för hela familjen.