Gungande sommarevenemang

Jo, det är nog många som skulle hävda att alla dessa fantastiska evenemang är det som definierar somrarna i Skellefteå. Och vem är vi att argumentera emot.Ta bara Trästockfestivalen, Stadsfesten, Kyrkhelgen, och Sommarteatern. Riktiga klassiker, helt enkelt.

PUBLIKFESTER SOMMAREN 2017

Sommar i Skellefteå handlar en hel del om att mötas spontant och under uppsluppna former. Gärna med anledning av god underhållning

Det kan vara på läktaren vid en av landets mest dedikerade sommarteatrar, i vimlet på en hyllad stadsfest eller under en ljummen musikkväll på en ö långt ute i Bottenvikens skärgård. Eller varför inte när det händer något alldeles nytt, som en konsert från en flotte på Skellefteälvens vatten, mitt i centrala stan? Jo, det är nog många som skulle hävda att alla dessa fantastiska evenemang är det som definierar somrarna i Skellefteå. Och vem är vi att argumentera emot. Ta bara det faktum att vi varje år har förmånen att träffas och trivas på Sveriges största fria musikfestival — Trästockfestivalen.
Då samlas 30 000 människor under två dygn på Nordanå. Människor i alla åldrar. Både härifrån och därifrån. Och det är bara ett exempel. För en sommar i Skellefteå är egentligen inget annat än en enda stor publikfest. Här hittar ni kontinuerliga uppdateringar om Skellefteås klassiska sommarevenemang:

Stadsfesten 28/6-2/7 2017

Ett av norra Sveriges största sommararrangemang som varje år lockar närmare 100 000 besökare under de fem dagar som arrangemanget pågår. Under festivaldagarna samsas de hetaste och mest aktuella svenska artisterna med tivoli och marknadsstånd. Biljettsläpp 1:a februari.

Klara artister inför 2017:

Ingrosso

Ingen har väl undgått låtar som ”Don’t You Worry Child”, ”Save the World”, ”Sun is Shining” eller ”Something New”? Alla delproducerade av Sebastian Ingrosso som också blir 2017 års huvudakt på Stadfesten i Skellefteå.
– Det känns helt galet bra att vi landat den största artist och produktionsbokningen genom tiderna i Skellefteå, säger Stadsfestens Gunnar Karlsson!
Ingrossos spelning på Stadsfesten är blir den enda i norra Sverige sommaren 2017! Tidigare var Ingrosso medlem i en av världens största musikakter: SWEDISH HOUSE MAFIA, idag tillhör han artistduon AXWELL/INGROSSO där det ryktas om ett nytt album under 2017.

Airbourne

Airbourne är bandet som med klass för vidare Australiens heavy metal-tradition efter AC/DC. Soundet kan beskrivas som doftande av åttiotal, diesel och sångslingor som sitter exakt där de ska. Bandets låtar har medverkat i flera tv-spel som Skate och Guitar Hero. I mars i år släpptes uppföljaren till debutskivan, No Guts, No Glory, och med den i ryggen turnerade australiensarna världen över under våren 2010. Sommaren 2011 var de förband åt Iron Maiden under deras brittiska del av ”The Final Frontier World Tour” innan de tog en paus för att arbeta med en nästkommande skiva. Sommaren 2017 hälsar vi dem välkomna till Stadsfesten i Skellefteå!

Mer info hittar du på www.stadfesten.se >>

Trästockfestivalen 21-22/7

Sidan uppdateras kontinuerligt

Läs också

Shape
Äventyr
Shape
Tips

Tips på 4 äventyr

I Svansele finns bland annat ett av Sveriges största vildmarksmuseum. Men också så mycket mer. Som äventyret runt knuten, kokkaffe i träkåsor och vildmarksbuffé serverad på viltplanka.
Sommar
Svansele
Svansele

Restaurangtips i Skellefteå

Vi är mäkta stolta över våra naturliga smaker. De som bottnar i en välmående natur där fantastiska råvaror har fått växa i sin egen takt. På sina egna villkor.

Taggar
Shape
Mathantverk
Shape
Tips
Shape
Bad
Shape
Tips

Badplatser att förälska sig i

En sak är säker, befinner du dig i Skellefteå i sommar behöver du inte oroa dig för bra alternativ när du behöver svalka.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå

Berattarvandring

Nordanå är ett av Skellefteås absolut populäraste utflyktsmål och det är inte så konstigt — här finns några av sommarens allra rödaste smultronställen. Följ med på en berättarvandring från öst till väst, regisserad Skellefteå museum.

Taggar
Shape
Story
Shape
Utflyktsmål
Shape
Evenemang
Shape
Tips

Sommarevent

DJ John De Sohn, En flotte med bland andra Weeping Willows och Tityo, Örock mitt i skärgården, Beach party i Byske, Joypeak och Matfest i Svarttjärn...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Tips
Shape
Utflyktsmål

Besök en konstnär i sommar – eller 8

- Sommarsalong. Visst låter det härligt? ler Charlotte när hon hälsar välkommen på Galleri 1. Vi har faktiskt fantiserat om nåt sånt här i flera år men nu blir det äntligen av.
Charlotte är en [...]

Shape
Mathantverk
Shape
Story

Skellefteå bryggeri hittar hem

Kan man säga att ett bryggeri har hittat hem? I så fall är det precis vad maltbryggeriet i Skellefteå har gjort.