Så smakar SM-bakelsen

Under SM-veckan kommer du att hitta evenemangets alldeles egna bakverk bland fikautbuden. Det är en bakelse med norrländsk prägel som Stigs konditori och Wallins Kafferepet tillsammans har jobbat fram. Och hur den smakar? Det vet vi.

PROVSMAKNIG

När SM-veckan avgörs 20-26 mars i Skellefteå, kommer du också att kunna smaka på evenemangets alldeles egna bakverk. Det är en bakelse med norrländsk prägel som Stigs konditori och Wallins Kafferepet tillsammans har jobbat fram. Och hur den smakar? Det vet vi.

Det är klart att SM-veckan i Skellefteå 2018, ska ha sitt eget bakverk. Så tänkte Therese Nyström på Stigs konditori och Pernilla Holmgren, Wallins kafferepet, när de bestämde sig för att ta fram en officiell SM-bakelse till SM-veckan i Skellefteå .
– Vi provade ett antal olika varianter innan vi bestämde oss, berättar Therese.
Gemensamt för samtliga provrecept var att de bar smaker av norra Sverige.
– Vi försökte förstås med hjortron men även lingon innan valet till sist föll på blåbär.
Nerifrån och upp innehåller SM-bakelsen en botten av rulltårta, gul vaniljkräm, blåbärsmousse, gul gelé toppad med en physalis samt blå chokladflagga och en ätbar SM-logga.
– Ambitionen var att ta igen SM-veckans färger i bakelsen samtidigt som vi ville att platsen Skellefteå skulle märkas bland smakerna.

SM-bakelserna serveras i kopp och kommer att bland annat att finnas på Stigs konditori, Ainas café,  och i en mängd butiker runt om Skellefteå.