Skellefteå myllrar av exklusiva och innovativa caféer

Det stora utbudet av varierande och nischade caféer har gjort att fikatrenden i Skellefteå har exploderat. Att gå och ta en fika har blivit det självklara sättet att umgås, och trenden sprider sig i alla åldrar.
Skellefteå har blivit cafétätt och snart finns det ett café i varje gatuhörn av innerstaden.

I Skellefteå finns caféer för allas smak. Här erbjuds alltifrån Sveriges enda TV-spelscafé Café på bit, till Society café där du kan avnjuta en fika med brittiska influenser. Vill du uppleva en exklusiv fikastund eller lättare lunch lagad från grunden och med magisk utsikt över älven så är det Brygg café du ska besöka. Café på bit, Society café och Brygg café är några av de nyaste tillskotten.

Fika med engelsk tvist

På Society Café kan du avnjuta en svensk fika med engelsk tvist. Utbudet består exempelvis av engelska scones med sylt och grädde, afternoon tea, färska smörgåsar som serveras tillsammans med chips och godsaker som cheesecake ”på burk” och chokladbrownies. Caféets motto är att vara mysigt, socialt och välkomnande.

TV-spel till kaffet

Café på bit är unikt på det sätt att det är Sveriges enda TV-spelscafé. Här kan du njuta av hembakat fikabröd samtidigt som du dyker in i en värld av nostalgiska spel från förr. Här finns över tusen unika speltitlar till en mängd olika konsoler, vilket gör det till en samlingsplats för entusiaster. Under helgerna är caféet väldigt populärt bland barnfamiljer, som brukar dyka upp redan vid öppning och stanna i flera timmar. På vardagarna gästas caféet mest att spelsugna ungdomar som tillbringar kvällarna med en härlig fika- och spelstund.

Exklusivt sortiment och älvsutsikt

På Brygg café tillagas allt på plats. Från fikabröd till matbröd. Och det är något som känns på den genuina smaken. Här pressas juicerna på plats och lunchrätterna tillagas med hjärtat från grunden med noga utvalda råvaror. På caféet erbjuds noga selekterat kaffe från ”Johan och Nyström” och goda lösviktsteer från ”Kusmi” för finsmakaren. Caféet har serveringstillstånd och erbjuder, förutom goda alkoholfria drycker, ett litet men väl utvalt sortiment av vin, mousserande vin, champagne och öl från det lokala bryggeriet som ligger vägg i vägg. Här är den stora fikadagen lördagarna, då erbjuds ett gigantiskt sortiment av bakverk och caféet fylls av glada gäster i alla åldrar som vill umgås och njuta av något gott i den trevliga lokalen med stans finaste älvsutsikt.

Shape
Café
Shape
Mat

6 caféer att ta en fika på

Det är inte helt fel att påstå att fika är en social institution i Sverige. Att ta en fika känns otvunget. Liksom förutsättningslöst. Ni vet, vi fikar lika gärna tillsammans med en gammal som eller en ny be [...]

Shape
Shoppa
Shape
Story

Annorlunda på Butik Udda

Det känns lite annorlunda när jag kliver in över tröskeln till Butik Udda. Ida, Lina och Elin sitter med var sig kopp kaffe i handen. Lätt tillbakalutade i sköna fåtöljer...
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Second hand
Shape
Story

Först och främst i andra hand

Second hand är lite som ett detektivarbete. Man har inte en aning om vad man kommer att hitta. Ibland hittar man det man söker, ofta hittar man ingenting.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Mathantverk
Shape
Story

FRÅN ÖVERLEVNADSKOST TILL EFTERFRÅGAD LYXVARA

I det lilla bageriet i Kåsböle bakar Anders Hallberg barkbröd. Baka med bark har han gjort i snart sju år, och med sådan framgång att brödet belönats serverats på självaste nobelfesten.

Shape
Mathantverk
Shape
Restaurang

KREATIVT PÅ STADSKÄLLAREN

Stadskällaren består egentligen av tre delar. Matbar, lunchmarknad och saluhall — allt under ett och samma tak. Och i centrum står rena smaker och högkvalitativa råvaror.

Shape
Fakta

Om Skellefteå

Som sydlig utpost i Swedish Lapland och alldeles invid Bottenvikens kust ligger Skellefteå. Knappt 20 mil söder om Polcirkeln och dryga 80 norr om Stockholm. Eller 55 minuter från huvudstaden, om man så vill. Me [...]