Nordsken presenterar: Karl Ytterberg

Karl Ytterberg är kanske mest känd från SVT:s lajväventyr Barda. Karl var spelledare och fick barn över hela Sverige att sitta bänkade framför tv-apparaterna när de levde sig in fantasifulla äventyr. Karl kommer till Nordsken 2018 för att ...

NORDSKEN PRESENTERAR: KARL YTTERBERG

Karl Ytterberg är kanske mest känd från SVT:s lajväventyr Barda. Karl var spelledare och fick barn över hela Sverige att sitta bänkade framför tv-apparaterna när de levde sig in fantasifulla äventyr. Karl kommer till Nordsken 2018 för att ...

Vad vet du om Skellefteå?

Inte mycket. Jag vet att Peter Haber och Sahara Hotnights kommer från Skellefteå. Jag älskar Skellefte-mål och att de har ett rätt vasst hockeylag.

Vad ville du som liten bli när du blev stor?

Fotbollsspelare.

Varför började du med lajv?

En polare berättade att han hittat en klubb som hade mjuka svärd som man kunde slå varandra med utan att det gjorde ont. Jag påstod att de i sådana fall måste vara rätt sladdriga. Han hävdade bestämt att de var styva men att man ändå kunde slå så hårt man kunde. Jag vägrade tro på detta, diskussion uppstod och efter ett besök på det som egentligen var lajvföreningen Särimners vänner var jag fast.

Det roligaste och nördigaste du varit med om?

Det skulle kunna vara när två av mina bästa vänner och jag åkte till Nya Zeeland och spenderade två veckor med att resa mellan olika inspelningsplatser från Sagan om Ringen.

Vem skulle spela dig i filmen om dig?

Tom Hardy. Jag tycker han är en av världens mest varierade skådisar och dessutom är han ungefär så snygg som jag skulle vilja vara.