Nordsken presenterar: Female Legends

Female Legends är ett community för tjejer som e-sportar, fokus ligger på League of Legends, CSGO och Overwatch, men självklart är man välkommen även om man sysslar med andra e-sporter. Målet är att tjejer ska vara en självklar del av e-sporten och att det ska vara jämställt på proffsscenen.

FEM FRÅGOR TILL FEMALE LEGENDS

Female Legends är ett community för tjejer som e-sportar, fokus ligger på League of Legends, CSGO och Overwatch, men självklart är man välkommen även om man sysslar med andra e-sporter. Målet är att tjejer ska vara en självklar del av e-sporten och att det ska vara jämställt på proffsscenen. Här svarar Female Legends Caroline och Henny på fem frågor inför Nordsken.

Hur länge har du spelat?

C: Jag har spelat olika spel sen jag var ungefär 15 år. Då spelade jag mycket cs, warcraft 3 , dota, battlefield och liknande. Men sen hade jag en paus på flera år, då annat i livet tog upp tiden.
För ca 1-2 år sen började jag spela league of legends som jag är ganska aktiv med nu.

H: Jag har spelat sedan jag var gammal nog att hålla i en kontroll! Jag växte upp med att min pappa spelade Halo och min mamma spelade Super Mario Sunshine samt Zelda Wind Waker, så jag var insatt redan som väldigt liten!

Ditt bästa spelminne?

C: Mitt bästa spelminne som jag kan komma på är nog i spelet lol, då gamet kändes helt kört, motståndarteamet var inne i våran bas och fått ner de flesta inhibs och sådant, medans jag som spelade Sivir som ADC, lyckades sneaka iväg och backdoora på botlanen och fick ner inhibs och lyckades få hem en vinst åt oss.

H: Mina bästa spelminnen är de från när jag först har stött på individer som sedan har följt med mig i flera år efteråt. Det bästa är från en gång när jag gjorde en ny karaktär på Silvermoon i World of Warcraft och genast hittade en stor grupp människor i Goldshire. Jag ställde mig och dansade framför dem haha, obligatorisk WoWhandling, och läste vad de skrev. Jag var nog bara 12 då, så jag vågade inte delta. Efter ett tag kom League of Legends på tal och då skrev jag att jag ville joina om de skulle spela! På så sätt hittade jag en kille som jag var nära vän med i flera år därefter.

Skulle du kunna tänka dig jobba med spel?

C: Absolut, det hade varit jätteroligt. Spel är något som alltid har intresserat mig och som jag själv tycker är himla roligt att hålla på med.

De tre bästa spelen just nu?

H: Mina topp tre just nu är 1) Overwatch, 2) PUBG och 3) Osu, som jag nyligen har plockat upp igen!

Hur många timmar i veckan spelar du?

C: Alldeles för många, haha. Det varierar väldigt hur mycket jag spelar men en bra gaming vecka kanske landar på cirka 20-30 timmar?

H: Det första jag gör när jag kommer hem är att starta datorn, och jag spenderar minst två timmar om dagen in game. Jag är särskilt aktiv inom Overwatch nu inför det kommande eventet! Måste samla caaaash!

Tips till dom som vill börja spela?

C: Att det aldrig är försent att börja spela. Och att tänka på att i början kanske det inte går så bra, men vi har alla varit där. Övning ger färdighet. Kolla videos, läs forum, spela customs, läs tutorials. Kolla livestreams.

H: Jag ser särskilt mycket upp till Pine, en fantastiskt duktig competitive player inom Overwatch! Hejar på hans lag Excelsior nu i Overwatch League 🙂


Warning: file_get_contents(https://plusone.google.com/_/+1/fastbutton?url=http%3A%2F%2Fvisitskelleftea.se%2Fnordsken-presenterar-female-legends%2F): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/forge/visitskelleftea.se/wp-content/themes/visitskelleftea/assets/php/cls_share.php on line 54

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Empty string supplied as input in /home/forge/visitskelleftea.se/wp-content/themes/visitskelleftea/assets/php/cls_share.php on line 57