Besök en konstnär i sommar - eller 8

Är du konstintresserad och är i Skellefteå? Då får du inte missa Galleri 1 Sommarsalong, en utställning med verk från mer och mindre etablerade konstnärer. Dessutom öppnar 8 konstnärer sina dörrar till ateljeér och verstäder, och säger "varmt välkomna" till alla som vill titta förbli.

SOMMARSALONG

- Sommarsalong. Visst låter det härligt? ler Charlotte när hon hälsar välkommen på Galleri 1. Vi har faktiskt fantiserat om nåt sånt här i flera år men nu blir det äntligen av.
Charlotte är en av tolv konstnärer som tillsammans driver konstgalleriet som ligger på Stationsgatan 1, invid Skellefteälven i centrala staden.

– Konstscenen i Skellefteå är faktiskt rätt stark. Vi har många engagerade konstnärer som jobbar hårt. Vi stärker och inspirerar varandra. Du vet, det är otroligt viktigt att man ständigt fylls på med inspiration. När inte delägarna själva ställer ut finns möjlighet för andra konstnärer att nyttja lokalen. Och i sommar är det alltså dags för ett nytt koncept som går under namnet Sommarsalong.

– Under tre veckor, med start i slutet av juni, upplåter vi galleriet till nära nog vem som helst.
Det enda man behöver göra är att skicka oss några verk och sen hålla tummarna. Det finns alltså inga krav på att du ska vara etablerad konstnär. Tillsammans sätter sedan delägarna till galleriet ihop en utställning, hänger tavlor
och ordnar med vernissage. Temat är fritt och faller försöket väl ut kommer Sommarsalongen på Galleri 1 att bli ett återkommande inslag i Skellefteå om somrarna.

– Det känns jättespännande. Vi har ju faktiskt ingen aning om hur Sommarsalongen kommer att se ut. Vi hoppas på en varierad utställning med en hel del verk som bottnar i närområdet.

Sommarsalong

Sommarsalong hänger 29/6–13/7 och galleriet håller öppet tisdag–torsdag kl. 18–20 och lördag– söndag kl. 12–16.
Mer information hittar du på www.galleri1.com

LÄS OCKSÅ