Nu kommer Idol till Skellefteå!

Den 9:e april är det Skellefteås tur att värda en av Sveriges största musiktävlingar - Idol. Audition kommer att hållas på Folkparken där du med artistdrömmar får träffa Idol-redaktionen på plats i Skellefteå.

SKELLEFTEÅ - EN AV AUDITIONSTÄDERNA 2017

När Idol för fjortonde gången, tar upp jakten på nästa stora stjärna är en av totalt fem auditionstäder Skellefteå.
- Det var ju 10 år sedan Idol sist besökte Skellefteå och vi ser fram emot att se vilka nya talanger som fostrats i staden. Sedan har vi så klart höga förväntningar på Jönköping med sin långa musiktradition, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, TV4.

Skellefteå har knappt hunnit andas ut efter delfinal fyra av Melodifestivalen innan det är dags att kratta manegen för stora tv-produktion.
– Vi är både stolta och glada över att Skellefteå flyttar fram positionerna som en evenemangsstad. Att Idol väljer Skellefteå som nordligaste auditionstad är ett kvitto på att vi är duktiga på att leverera bra evenemangsupplevelser.

Den 9:e april är det Skellefteås tur och audition kommer att hållas på Folkparken.
– Det är ju den tid på året som jag älskar. Att få komma ut i landet och träffa alla grymma sökande som har talang, drömmar och modet som krävs. Jag är mycket spänd på att se vilka som tar chansen i årets Idol, säger programledaren Pär Lernström.

Mer information om Idol hittar du här >>

Shape
Natur
Shape
Story

Älgsafari, kokkaffe och iskalla dopp i Svanseleskogarna

Svansele Vildmarkscenter är på många sätt ett första steg in i vad som kan kallas Europas sista vildmark. Från en mjukstart med kokkaffe, kanelbullar och en tur på vildmarksutställning...
Vinter
Svansele
Svansele

Privat: Annorlunda på Butik Udda

Det känns lite annorlunda när jag kliver in över tröskeln till Butik Udda. Ida, Lina och Elin sitter med var sig kopp kaffe i handen. Lätt tillbakalutade i sköna fåtöljer...

Berättarnas stad

Västerbotten, främst de norra delarna, har frambringat många författare. Finns en förklaring? Finns flera? Är det på arvet från n´Zakri, det genetiska?

Taggar
Shape
Berättandet
Shape
Story

David Lindgren om Skellefteå

Äntligen har schlager-festen kommit hem till David Lindgrens gata. Vi fick ett snack med bygdens son om stolthet, feststämningen och hur han präglats av sin hemort...

Taggar
Shape
Melodifestivalen
Shape
Second hand
Shape
Story

Först och främst i andra hand

Second hand är lite som ett detektivarbete. Man har inte en aning om vad man kommer att hitta. Ibland hittar man det man söker, ofta hittar man ingenting.
Sommar
Skellefteå
Skellefteå
Shape
Äventyr
Shape
Story

Fruset hav

Längs Bottenvikens kust gör sig istiden påmind hela tiden, från landytan som växer varje år till det vindpinade frusna havet.
Vinter
Kågnäsudden
Kågnäsudden
Shape
biljetter
Shape
Evenemang

JILL JOHNSSON TILL SKELLEFTEÅ

Jill Johnsson är en av Sveriges folkkäraste artister. I sommar firar hon tio år med sitt band och ger sig ut på en turné där en av totalt 10 spelningar blir i Skellefteå.