Här äter du vid tävlingarna

Det tär på krafterna att heja på under tävlingar och ibland gör magen oss påminda om att det behövs påfyllning. Är du en förutseende person har du packat en matsäck, men många föredrar ändå en nygrillad hamburgare eller varm soppa. Oavsett vad du gillar kan du känna dig trygg i vetskapen om att du inte behöver gå hungrig under SM-veckan.

HÄR ÄTER DU PÅ ARENORNA

Det tär på krafterna att heja på under tävlingar och ibland gör magen oss påminda om att det behövs påfyllning. Är du en förutseende person har du packat en matsäck, men många föredrar ändå en nygrillad hamburgare eller varm soppa. Oavsett vad du gillar kan du känna dig trygg i vetskapen om att du inte behöver gå hungrig under SM-veckan.

Vitbergsområdet

Rinkside har ett uppvärmt restaurangtält på Vitbergsområdet, som rymmer 600 matgäster som erbjuds mat och underhållning. Under tävlingsdagarna kommer det att serveras lunch och middag från kl 10:00 – 1h efter sista tävlingens slut.
Lunch och middagsmenyn kommer att bestå av rätter som dagens lunch|middag, dagens värmande soppa, viltkebab med sallad & lingoncréme. Varmkorv, kaffe och smörgås kommer också att finnas.

Är du mest sugen på en kopp kaffe och fika kan du gå till Vitbergsbadets reception strax intill. Moröns fotbollsspelare säljer fika, godis, barnmat, korv & bröd inne i informationscenter på Vitbergsbadets restaurang, och hamburgare säljs utanför. Sittplatser finns inne och ute. Vegetariskt alternativ finns. Betalsätt kontanter och swish.

Rinkside kommer att sälja fördelaktiga matkuponghäften som gäller i mattältet under SM veckan. Dessa häften går att köpa i vår restaurang i Skellefteå Kraft Arena samt i mattältet.
Menyn samt öppettider kommer att presenteras på: www.skellefteaaik.se/rinkside

Barnlandet

Under SM-veckan är det mycket fokus på barnens upplevelser. Det gäller maten också. Inte långt från Rinksides tält hittar du Barnlandet där Pannplättsboden lär bli en favorit bland de yngre. Är namnet förvirrande? Då ska vi förklara. För dig som kommer från söder om Skellefteå är det en helt vanlig pannkaka, för andra är det en regelrätt plätt. Oavsett vad du kallar
pannplätten är den jättegod! I Pannplättsboden serveras även annan mat som är populär bland barn. På Vitbergsområdet har du också möjlighet att värma din egen mat på grillplatser både utomhus och i kåtor. Ved finns på plats. Det finns även solstolar till låns – perfekt för en skön stund med en varm kopp choklad och limpmackor i vårvintersolen.

Skidstadion

På skidstadion i anslutning till Vitbergsområdet äger många av SM-veckans största publiksporter rum. Givetvis finns det mat där också. Nystartade Firewood Pizza ställer ut tre tält på området där du kan köpa kebab, hamburgare, sallader och fika. Nedanför Vitbergsbacken serverar dessutom Friluftsfrämjandet mat i liftstugan och det lär sannolikt finnas en och annan
parisare med!

Skellefteå Kraft Arena & Rinkside

På Rinkside inne på arenan serveras lunchmeny 10:30-13:30 måndag till fredag.

Under flera av tävlingarna inne på arenan kan du handla enklare förtäring och fika på plats.

Folkparken

SM-Lunch alla dagar 20-26/3, kl. 11-14.
Dessutom Pubkväll: Fredag  23/3 kl 17-00. Droppa in eller boka bord: info@folkparkenskelleftea.se eller ring: 0910-101 62

Tennishallen

Radiostyrd bilsport tar över tennishallen under helgen. Även här finns det lite enklare förtäring och fika.

Balderhallen

Är du intresserad av kampsport lär du hänga en del i Balderhallen där taekwondooch jujutsutävlingarna huserar. Där kan du även få i dig enklare mat och fika som varmkorv, varma mackor och kycklingtacos.

Norrvalla

Ett par minuters promenad från Vitberget ligger Norrvalla. Där kommer vitt skilda idrotter som stadioncross, casting och X-trial att hålla tävlingar. Och visst finns det möjlighet att äta enklare mat och fika också!

Eddahallen

I Eddahallens caféteria kan du handla enklare mat, fika och godis.

Campushallen

I skrivande stund är det lite oklart om det kommer att serveras mat eller fika i samband med tävlingarna i Campushallen. Vi uppdaterar så fort vi vet mer.

Bowlingkompaniet

Vägg i vägg med Bowlingkompaniet ligger Golf- och Skytteakademins restaurang Mulligans där du kan köpa hamburgare, mackor och fikabröd.

Klutmarksbanan

I Klutmark bjuds det på rallycross, rallysprint och crosskart under söndagen – men även på möjlighet att äta hamburgare och korv i anslutning till banan. Vegetariskt alternativ finns också!

Bygdsiljum

I Bygdsiljumsbacken körs det puckelpist 24–25 mars. Där kan du välja mellan att äta i restaurangen i toppstugan eller att ta en burgare nere vid foten av backen. I anslutning till backen finns det även några grillringar utplacerade om du vill värma din egen mat.

Tillbaka till SM-vecka-webben >>

Läs också