Louise Hoffsten föreläsning En näve grus - Mer än bara MS

17 feb

Louise Hoffsten föreläsning En näve grus – Mer än bara MS

Boken ”En näve grus” är basen utifrån det jag föreläser om. Jag varierar mig utifrån sammanhanget och åhörarna. En del musikaliska inslag kan förekomma. Mina föreläsningar innehåller både allvar och humor.

Att leva med MS kan vara ett rent helvete. Men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare.

Trots sjukdomen lever hon ett gott liv – i alla fall för det mesta. Hon har blivit en mästare i att ta vara på vardagens ögonblick av lycka. Att njuta av stunden. Något vi alla kan dra lärdom av.
Louise Hoffsten är en av vårt lands största bluessångerskor och fick sitt stora genombrott i början av 1990-talet. På senare år har hon även medverkat i populära och folkkära teveprogram som Stjärnorna på slottet, Körslaget, lyckliga gatan och Melodifestivalen. Hon har tilldelats en lång rad utmärkelser, bland andra Karamelodiktstipendiet, Grammis och Rockbjörnen. Hon har även utnämnts till hedersdoktor vid Linköpings Universitet.

Boken ”En näve grus” är inte bara en beskrivning om vad det innebär att leva med en kronisk sjukdom.
Boken är också en kärleksförklaring till familjen och musiken, Louise Hoffstens två ständiga följeslagare i livet. Författaren Lena Katarina Swanberg tecknar, tillsammans med Louise själv, ett bluesigt porträtt av sångerskan i form av impressionistiska nedslag i hennes liv, med fokus på de senaste tjugo åren.

Det är onumrerade platser på Folkparken.

Ordinarie pris 200 kr.
Neuro Skellefteås medlemmar kan fram tom 9 december köpa 1 biljett/medlem för 100 kr.
Uppge bokningskod vid köp på Ticketmaster eller på Skellefteå Turistbyrå.
Medlemskort visas el. medlemsnummer uppges vid köp på Skellefteå Turistbyrå.

Rullstolsplatser bokas på Skellefteå Turistbyrå. Ledsagare betalar ordinarie pris.

Endast förköp.

Föreställningen är 1 timme, ingen paus.

Insläpp 60 minuter innan föreställningens början.

Biljetter säljs på Skellefteå Turistbyrå från 20/11 tel. 0910-45 25 15, e-mail biljett@visitskelleftea.se
Arrangör: Neuro Skellefteå

Öppettider

17 Feb, 2018 - 17 Feb, 2018
Lördag 13:00 - 14:00