Konsert med Norrbottens Ungdomssymfoniker

Var
Landskyrkan Brännavägen 23 Skellefteå
26 mar

Norrbottens Ungdomssymfoniker (NUS) bjuder, tillsammans med två lokala körer, in till Konsert på Jungfru Marie Bebådelsedag söndag 26 mars i Landskyrkan.

NUS, som startades 1991, är en viktig länk mellan kulturskolornas orkesterverksamhet och högre musikutbildning i Norrbotten.

– Den är ett värdefullt utvecklingsled för unga musiker som genom orkesterns verksamhet får möjlighet att utvecklas både som musiker och individer, berättar producenten Kristina Enquist.

Grunden för orkestern, som leds av dirigenten Leif Karlsson, är fyra musikläger som arrangeras av Norrbottensmusiken varje år.

– Varje läger avslutas med en konsert någonstans i Norr- eller Västerbotten.

 

BLANDAD KÖR

Nu har turen kommit Landskyrkan i Skellefteå. Konserten sker tillsammans med S:t Johannes Vokalensemble, som leds av dirigenten Anders Lindberg, och eleverna i årskurs 3 på det Estetiska programmet musik på Anderstorpsgymnasiet, som leds av dirigenten Kristina Lindberg.

– S:t Johannes Vokalensemble är blandad kör knuten till Landskyrkan. Jag startade den i början av 2000 och vi sjunger främst vid gudstjänster. Kören har bland annat sjungit verk som Johannespassionen av Bach med framgång, berättar Anders Lindberg.

Konsert på Jungfru Marie Bebådelsedag bjuder bland annat på Sanctus av Jan Sandström, Moarhmma av Gunnar Ullberg, Ave Maria av Javier Busto och dito av Gabriel Fauré.

De två sistnämnda styckena har båda blivit instrumenterade för stråkorkester av Anders Lindberg.

Bild: Sara Lindberg

Öppettider

26 mar, 2017 - 26 mar, 2017
Söndag 15:00 -