Hemulen som älskade tystnaden

Var
Ernst Westerlunds allé Nordanå
17 feb

Hemulen som älskade tystnaden, barnteater med Masthuggsteatern

Hemulen har hela sitt liv arbetat på släktens tivoli, dagarna i ända omgiven av folk och ljud. Men egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten. När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park.I parken är det grönt och vänligt, klingar bäckar, finns tusen nypon. Det är tyst och ensamt och Hemulen trivs. Men snart knackar de små homsorna på. De har räddat en del av de söndertrasade sakerna från nöjesfältet och hoppas nu att Hemulen ska bygga upp alltsammans igen.

Tove Janssons ”Hemulen som älskade tystnad” är en saga om modet att säga ifrån, och hur det som nyss var trasigt och utan idé kan bli helt och nytt – och rentav magiskt.

Föreställningen har interaktiva inslag och inleds med en kort workshop där barnen får undersöka och framställa olika ljud, allt ifrån tivolits karuseller till trädens sus i Tystnadens park.

Regi: Anna Sjövall, Dramaturg: Kristina Ros, Scenografi och kostym: Råger Johansson, Ljud: Jonas Franke -Blom. Medverkande: Hans Brorson/Anna-Carin Henricsson eller Helen Hansson/Emilie Dimitrakopouloa Sahlén

När: Lördag 17 februari kl. 13:00
För: barn: 4-8 år
Lokal: Hallen, Nordanå
Biljetter: Receptionen Nordanå 0910-73 55 10, Turistbyrån 0910-45 25 15, Ticketmaster.se
Biljettpris: 60 kr

Arrangör: Skellefteå Kommun/Kultur

Foto: Malin Arnesson

 

Öppettider

17 Feb, 2018 - 17 Feb, 2018
Lördag 13:00 - 13:45