Var
Nordanåteatern
14 okt

Ett familjedrama om vad som händer när Alzheimers sjukdom drabbar en i familjen, och när tillvaron inte längre är som den en gång var.

Ellen är frisk som en nötkärna, hon måste till och med visa legitimation när hon ber om pensionärsrabatt, tro det eller ej! Och minns gör hon jättebra – doften av hennes pappas rakvatten sitter fortfarande i näsborrarna. Ett familjedrama om vad som händer när Alzheimers sjukdom drabbar en i familjen, och när tillvaron inte längre är som den en gång var. Pjäsen skildrar en kvinna med begynnande demens, sett ur hennes perspektiv. Som publik upplever vi samma gradvisa förvirring som huvudpersonen själv. Trots sitt allvarliga ämne är föreställningen full av humor och ljus.

Kan det förlorade minnet innebära en frihet och möjlighet att återfå sitt ”verkliga jag”, sitt liv utan alla begränsningar och sorger som livet för med sig? Kanske ligger det något i vad den där gladlynte doktorn påstår, att det är först nu när minnena av alla besvikelser och misslyckanden försvinner som den riktiga Ellen kan stiga fram, den levnadsglada och njutningsfulla, hon som lever helt i nuet.

I rollerna:
Maria Selbing
Susanne Hellström
Yngve Sundén
Eleonora De Loughery Nordin
Caroline Rendahl / ersättare på Riksturnén

Fotograf: Per Eriksson

Arrangeras av Skellefteå Riksteaterförening

Öppettider

14 okt, 2017 - 14 okt, 2017
Lördag 19:00 -