Evenemang du inte får missa!

KOMPLETT EVENEMANGSKALENDER

Klicka här för att se hela Skellefteås kalendarium. Här hittar du stora och små evenemang, föreställningar och utställningar runt om i Skellefteå. Mycket nöje!

Till kalendariet
Shape
Gratis
26/4 VÅRYRA - KVÄLLSÖPPET SKELLEFTEÅ CITY

Vi sparkar igång våren med en kulturkväll i city med kvällsöppna butiker, musik, poesi, utställningar, erbjudanden och härligt häng. Varmt välkomna den 26 april, kl. 17.00-20.00

Läs mer
Shape
50 kr
26-27/4 FISKEFESTEN

Fiskefesten är en mötesplats med något för alla - gammal som ung, nybörjare som proffs! Kom och träffa kända sportfiskeprofiler, betesbyggare, flugbindare, naturvårdare, föreningar, organisationer och företag som visar säsongens nyheter.

Läs mer
Shape
350 kr
27/4 GRAVEYARD

Graveyard toppar året med en sista konsert på Cirkus den 21/12 och en välförtjänt nominering till Årets Rock/Metal i P3 Guld. I april sätter turnén igång och det blir en förlängning av höstens publikfavorit.
Skellefteå är det enda besöket Graveyard gör i norra Sverige.

Boka nu
Shape
Gratis
27/4 BOLIDEN ÖPPET HUS

Boliden området bjuder in till öppet hus: Vi har fyllt vårt nya Borrkärnsarkiv med roliga aktiviteter för alla i familjen! Stora gruvmaskiner, häftiga VR-upplevelser, rundturer, godissprängningar, gästartist och allt om vår gruvverksamhet. Vi bjuder på något att äta och popcorn!

Gratis
Shape
4/5 KANKBERG GOLD RUN

400 höjdmeter. 6 km. 9 graders lutning. Utmanas i en löpupplevelse långt under det vanliga. Startplatserna till Kankberg Gold Run är slut - så kom och heja på alla som antog utmaningen detta år!

Läs mer
Shape
485 Kr
11/5 HÄLSOGDAGEN

Den 11 maj blir en dag fylld med inspiration, kunskap och glädje. Här får du som besökare strosa bland utställare, ta del av föreläsningar, gå på yoga och skrivarworkshops.

Köp nu
Shape
Från 120 Kr
15/5 LILL LINDFORS

Lill Lindfors har tillsammans med Mats Bergström gitarr och Svante Henrysson cello genomfört ett flertal konserter & turnéer där hon lyft fram poeter som Edith Södergran och Eeva Kilpi i ord & ton.

Köp nu
Shape
470 Kr
16/5 LISA MISKOVSKY

Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen med mera.

Köp nu
Shape
18/5 NORRLANDS STÖRSTA VÄLGÖRENHETSKONSERT

Välkommen på en konsertkväll för en god sak - att minska hunger i Malawi. Norrlands största välgörenhetskonsert arrangeras på Skellefteå Kraft Arena. På scenen Shirley Clamp, Sonja Aldén och Martin Almgren. Kvällen gästas även av lok [...]

Boka nu
Shape
Från 100 kr
30/5-1/6 NORDSKEN

Nordsken är en mötesplats för alla som gillar spel, kultur och kreativitet. Här känner du dig alltid hemma oavsett om du jobbar i branschen, är spelproffs, inbiten nörd, erfaren, nybörjare eller bara nyfiken.

Boka
Shape
14-15/6 MIDNATTSSOLSLOPPET

Skandinaviens modernaste racingbana byggs just nu i Skellefteå. En helg med racingelit, publikfest och aktiviteter för hela familjen. Klasserna som tävlar är TCR Scandinavia, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 och Formula Nordic.

Läs mer
Shape
26-30/6 STADSFESTEN

Veronica Maggio, Otto Knows, Miriam Bryant, dee Snider. hur magiskt kan inte det bli? Stadsfesten lockar varje år ca. 90.000-100.000 besökare under de 5 dagar som arrangemanget pågår och är därmed Skellefteå:s största arrangemang!

Boka nu
Shape
615 kr
26/7 TRE KONSERTER - EN KVÄLL

Tre konserter på en kväll, och för en och samma biljett! Bo Kaspers Orkester, Seinabo Sey och Timbuktu & Damn kommer till Nordanå och Skellefteå. Välkomna till en fantastisk kväll med bra musik!

Boka nu
Shape
565 kr
17/8 LALEH

Laleh gör en spännande konsertkväll vid Stadsparksområdet i Skellefteå. Hon släpper ett nytt album under våren 2019 och ger sig sedan ut på en sommar- och höstturné där det nordligaste stoppet blir i Skellefteå.

Boka nu
Shape
Från 150 kr
30/5-25/8 DINOSAURS THE EXHIBITION

Upplev giganternas värld! Stor som en stadsbuss och med ett gap som kunde svälja 250 kg kött i en tugga. I sommar invaderar T-Rex och ett 30-tal andra dinosaurier Skellefteå.

Allt om utställningen
Shape
ARRANGERA I SKELLEFTEÅ

Är du en arrangör av evenemnag eller funderar du på att bli? På Visit Skellefteå hjälper vi dig med kontakter till olika arenor, erbjuder rådgivning och coaching för att ni ska kunna genomföra ett så bra arrangemang som möjligt.

Läs mer
Shape